Domino etkisiyle her gün büyüyen ekonomik kriz, en fazla küçük esnafı etkiliyor. Kirasını, vergisini, Bağ-Kur’unu ödeyemeyen esnaf, her gün dükkanında sinek avlıyor. Hürses Gazetesi’nin küçük esnafa destek olmak amacıyla yayınladığı ‘Ekmek Teknesi’nde her gün bir esnafımızın mağazasını, ticaretini anlatıyoruz. Yaklaşık 2 yıldır devam Ekmek Teknesi bölümü, muhabirlerimizi zorlamaya başladı. Çünkü kapısını çaldığımız esnaf; mağazasını ya da ticaretini anlatma yerine, dert anlatmaya başladı. Hatta çoğunluğu süre vererek, dükkanını kapatacağını duyurmaya başladı.
Esnafın derdi ekmek…
Bugünlerde ise esnafın ekmeğine ulaşması imkansızlaştı…
Esnaf, sesini duyuramadığından, gazeteciyi karşısında gördüğünde yaşadığı krizi ve çözüm olarak dükkanına kilit vurmayı anlatıyor.
Esnafın işsizliği zordur. Çünkü esnaf dükkanını kapattıktan sonra ne yapacağını, nerede çalışacağını bilemez. Ekonomideki gerçekler ortadayken, tek yapabildiği dükkanını kapatıp, evinde oturmayı çare bilir. Böylelikle borçlarını arttırmamış olacağını düşünür. Bu durum ise, kentlerde şehir ticaretini bitirir. İşte dominonun önemli taşı olan küçük esnaf bu duruma gelmişse, durum vahimdir.
Bu vahameti de dolar bozdurarak çözebileceğimiz kanaati içinde değilim!
Gerçekleri görüp, gerçekçi politikalar üreterek refaha kavuşabiliriz.
                    
                                
                                
                                
                                
                                
Yorumlar
Kalan Karakter: