Bireyin yaratıcılık yönü ve inovasyon birbirini tamamlar. Yeni fikirler üretip, yola çıkma aşaması aslında yeni bir projeye başlanıyor anlamına gelir. Bir konuyu yaratma, yürütme, büyütme, işlevsel hale getirme bütün bu yeni fikirlerin her aşamasını bir araya toplarken, inovasyon da yaratılan fikirlerin hayata geçirilmesi, uygulanması sonucunda bir değere dönüştürülmesi aşamasındaki tüm çalışmaları temsil eder ve yönetir.
Yenilikçi fikirler üretme, her alanda işi kolaylaştıran fikirleri ortaya koyma ve bu kapsamda projeler geliştirme “yenilikçi inovasyon”dur. Günümüzde “yenileşim” olarak isimlendirilmiştir ve en çok konuşulan kavramlardan biridir.
İnovasyon en anlaşılır anlamda değer yaratmaktır ve kesinlikle kişisel gelişim değildir. Kalıplaşmış kişisel gelişim şablonları dışında kişinin kendi işinde kullanabileceği öz değerdir. Birey yarattığı her projede bireysel inovasyonu ile öz liderliği arasında zihinsel bir bağ kurarak yola devam eder. Her türlü ve büyüklükteki projenin sürdürülebilir stratejisindeki etkisi takdir getirir. Geliştirilen çalışma sonunda ortaya çıkan inovatif gücün uyarlanması, geçerliliği ve güvenilirliği ancak çalışma prensibi ile görülebilir.
Öz-Liderlik, kişinin yapmak istediği çalışmanın kendini etkilemesi üzerine kurulmuş olan öz denetimle harekete geçip öz yönetimle projesini yönetmeye başlayıp öz düzenlemeyle dağınık çalışmalarını (zihnini) bir yere toplayıp ve öz motivasyonla kendi konsantrasyonunu sağlamlaştırdığı sürecin tümüdür.
İnovasyon olgusunun temelinde girişimci ruhunun gerekliliği kadar verilerin analizleri, bireysel inovasyon ile öz liderlik düzeylerinin de önemi vardır.
İnovasyon sürecinin beklenen mucizeyi hayata geçirip istenilen alana sunulabilmesi için bireysel inovasyonun önemli olduğu tartışılmaz bir gerçektir.
Yorumlar
Kalan Karakter: