Antalya Konyaaltı’nda, 1–7 Nisan Kanser Haftası kapsamında kadın sağlığına dikkat çekmek amacıyla anlamlı bir söyleşi gerçekleştirildi. “Sağlıkta eşitlik, yaşamda güç” temasıyla düzenlenen etkinlikte, kanserle mücadelede kadınların bilinçlenmesi ve güçlenmesi hedeflendi.
Söyleşinin açılış konuşmasını Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan yaparken, alanında uzman isimler önemli bilgiler paylaştı. Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Op. Dr. Cahit Bozyel, menopozdan diyabete kadar uzanan süreçte kanser riskleri ve korunma yolları hakkında kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.

Etkinliğe katılım sağlayan Türk Psikologlar Derneği Antalya Şubesi de sürece önemli katkı sundu. Klinik psikolog Kardelen Bükülmez ise kanserle mücadelede psikolojik dayanıklılık, stres yönetimi ve ruh sağlığının önemi üzerine bilgilendirici bir konuşma yaptı.
Hem fiziksel hem de psikolojik açıdan önemli bilgilerin aktarıldığı söyleşide, erken teşhis, sağlıklı yaşam alışkanlıkları ve ruh sağlığının korunmasının kanserle mücadeledeki rolü vurgulandı.

Katılımcılar, günlük yaşamda uygulanabilecek sağlıklı alışkanlıklar ve psikolojik destek mekanizmaları hakkında değerli bilgiler edinme fırsatı buldu.
Bu tür etkinliklerin, toplumda farkındalık oluşturma ve özellikle kadınların sağlık konusunda bilinçlenmesine katkı sağlama açısından büyük önem taşıdığı ifade edildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: