Geçen ayın 26’sında Dokuma’dan bindiğim bir denetimli özel halk otobüsünün genç sürücüsünün, ilgi duyduğu hanım kızın beklediği durağa yetişebilmek için hız yaptığını, duraklarda inip binen yolcuların yaşamını tehlikeye attığını, havalı korna çaldığını; yaptıklarına itiraz eden biz yolculara halk arasında ‘Haydar’ olarak bilinen sopayı çektiğini okuyucularımızla paylaşmıştım.
Özel Halk Otobüsleri Başkanlığı ile Antalya Büyükşehir Belediyesi ABİM’e bu konuda şikayet dilekçesi göndermiştim. Günler sonra Özel halk Otobüsleri’nden, “Şikayetinizi belirttiğiniz konuyla ilgili şoförden savunma alınmış olup ikinci bir emre kadar men kararı verilmiştir. Geçmiş olsun dileklerimizi iletir, saygılar sunarız” diye bir yanıt geldi.
* * *
Böylesine ciddi bir olayın, süresi de belli olmayan bir men cezası ile geçiştirilip geçiştirilmeyeceğini Büyükşehir Belediyesi’nden gelecek yanıttan sonra anlayacaktım. Büyükşehir’in yanıtını bayağı bir bekledim ama olsun. Bu yanıt çok daha kapsamlıydı. Haydar’lı sürücüye, tehlikeli araç kullanmak, vatandaşa kötü muamele ve havalı korna çalmaktan tutanak tutularak cezai işlem bürosuna yönlendirdiklerini yazmışlar. Toplu Taşım Yönetmeliği çerçevesinde gerekli cezai işlem uygulanacakmış.
* * *
ABİM’e ya da İzleme/İletişim Merkezi’nin 7 gün 24 saat hizmet veren numarası 444 37 08’e bu tür şikayetlerimizi benim yaptığım gibi tarih ve saat ile birlikte araç levha ve plaka numarası bildirmemiz durumunda gerekli işlemlerin yapılacağını da eklemişler. Uygulanan cezai işlemi de öğreneceğim. Şehirde, şehrin kuralları ve nezaketi ile yaşamamız gerektiğine inanıyorum. İnandığım şeyin de sonuna kadar takipçisi olmalıyım.
Yorumlar
Kalan Karakter: