TURİZMCİ KUMSALDA 'ADALET' İSTİYOR
Manavgat sahilinde, otellere şezlong alanlarının tahsisi konusunda eşitsizlik sorunu yaşanıyor. 950 metrelik sahilin 500 metrelik kısmını bir otel kullanırken, kalan 20 dolayındaki otel, 450 metrelik bölümü paylaşıyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne seslenen turizmciler, yatak sayısı kadar kullanım alanı uygulaması yapmasını talep ediyor


YATAK KAPASİTESİNE PARALEL
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne bağlı olarak Özel Çevre Koruma Bölgesi statüsündeki kumsalda uzun yıllardır devam eden bu sorunun çözülerek, sahil kullanımının bölgedeki tüm otellere eşit bir şekilde yapılması istendi. Bölgedeki mağdur otelciler, "Örneğin her otelin yatak kapasitesine uygun olarak şezlong alanı belirlenebilir. Böyle bir uygulama çok adil olur. Bütün oteller de bu konuda müşterisine hak ettiği hizmeti sunabilir. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinin bu konuya duyarlılık göstermesini bekliyoruz" dedi.
450 METREDE 20 BİN TURİST
Bir tarafta bir otelin 500 metre, diğer tarafta 20 otelin 450 metre alanı kullanımı nedeniyle denizdeki yoğunlukta da ciddi farklılık gözleniyor. 500 metre sahile sahip otelin yaklaşık 2 bin 500 müşterisi hem sahil hem de deniz açısından çok rahat tatil imkanı bulurken, 20 oteldeki 20 bin aşkın müşteri ise 450 metrelik sahilde ciddi bir yoğunluk oluşturuyor.
SINIR SORUNLARI YAŞANIYOR
Bölgede oteller arasında müşterilerin başka bir otele ait şezlong alanına girmesinden kaynaklı sorunlar da yaşanıyor. Ayrıca kıyı kenar çizgisi kuralları ve yapılaşma yasaklarına karşın da çeşitli suçlamalarda bulunuluyor. Özel Çevre Koruma Bölgesi statüsü bulunan sahilde yasalara aykırı şekilde kameriye ve beach bar tarzı beton kullanılan yapılar olduğu görüldü.
YAYA YOLLARI DA KAPALI
Sahilin çoğunluğunu tek başına kullanan otel grubunun, kumsala ulaşan bütün araç ve sahil yollarını kapatıp kendi işletmesinin içerisine dahil ettiğine dikkati çeken turizmciler, "Bizim otellerimizdeki misafirlerimizin, sahile ulaşmak için kullanacakları yaya yolları da kapatılmış durumda. Turistler sahile inerken yazın sıcağında kilometrelerce yürümek zorunda kalıyor" diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: