Ormanda kaliteli ve güvenli üretim eğitimi
ANTALYA Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Kaş Orman İşletme Müdürlüğü'nde görev yapan teknik personel ve ormanda çalışan işçilere yönelik olarak uygulamalı 'Ormanda kaliteli, doğru ve güvenli üretim' eğitimi düzenlendi


Antalya Orman Bölge Müdürlüğü İşletme ve Pazarlama Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitime, eğitimci olarak mühendisler Cemal Sak ve Ali Fuat Işık katıldı. Kaş Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı Gürsu bölgesinde düzenlenen eğitime, Kaş Orman İşletme Müdürü Süleyman Demir, işletme müdür yardımcıları, orman bölge şefleri ve üretimde çalışan orman işçilerinden olan 75 kişi katıldı.
Eğitimde kesilecek ağaçlarda damgalama, üretimde standardizasyon, dikili ağaç satışında üretim, üretim sonrası nakliyat, üretimin her safhasında güvenli çalışma konuları anlatıldı. Eğitimciler, "Ağaç ve üretim sertifikası olmayan işçilerin üretim sahasına girişine ve çalışmasına izin verilmemeli. Yüksekten asla ağaç kesilmemeli. Toprağa yakın kalan her santimetre ağaç bir milli servettir. Bu nedenle ağaçlar, toprağa en yakın noktadan kesilmelidir. Uzun boylu orman emvali (tomruk) daha pahalı satılmaktadır. Bu nedenle uzun tomruk üretimine ağırlık verilmelidir. Ağaç kesimi çok tehlikeli bir iş ve iş koludur. Bu alanda çalışacak işçilere, mutlaka bir eğitim verilmelidir. Eğitim mümkünse uygulamalı olarak verilmelidir. Çalışanların mutlaka kurallara ve iş güvenliğine uygun olarak çalışmaları sağlanmalıdır. Çünkü ağaç kesiminde ölümlü iş kazaları yaşanmaktadır. Üretim çok önemli, anca insan sağlığı ve canı her şeyden önemlidir" dedi.
Ardından uygulamalı olarak ağaç kesimi, ağaç kesim tekniği, boylama, soyma, sınıflandırma konularında uygulamalı eğitim yapıldı. Eğitim soruların yanıtlanmasıyla sona erdi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: