Antalya İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Antalya Yörük İl Beyi Bilal Köleoğlu, eşi Mahide Köleoğlu ile birlikte Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman, yönetim kurulu üyeleri ve kalabalık bir heyet eşliğinde Bilecik Söğüt’te düzenlenen 744. Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’ne katıldı.
“Yörük kültürü bizim ortak mirasımız”
Kutlamaların ardından açıklama yapan Antalya Yörük İl Beyi Bilal Köleoğlu, bu tür buluşmaların tarihî ve kültürel bağların yaşatılması adına çok önemli olduğuna dikkat çekerek: “Yörük kültürümüzün, birlik ve beraberlik ruhunun en güzel şekilde yaşatıldığı bu anlamlı buluşmada, tarihimizin köklerine bir kez daha tanıklık ettik. Şahsıma tevdi edilen ‘Bey’ unvanı sadece şahsım için değil, temsil ettiğim tüm Yörük camiası için de büyük bir onur ve sorumluluktur. Bu kutlu emaneti atalarımızın mirasına yakışır şekilde taşımak için azimle çalışmaya devam edeceğiz.”
Çadırlarda dayanışma ruhu
Türkiye’nin dört bir yanından gelen Yörük-Türkmen çadırlarını ziyaret ettiklerini söyleyen Köleoğlu, her çadırda aynı misafirperverliği ve dayanışmayı hissettiklerini vurguladı. Köleoğlu, “Yiğit ataların torunları olarak; birlik, dirlik ve kardeşlik ruhumuzu sonsuza dek yaşatacağız” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.
Yorumlar
Kalan Karakter: