6 AY AÇIK KALACAK
Turizm kenti Antalya'nın 22 Kasım 2011 tarihinden bu yana hazırlandığı Expo 2016 Antalya, devletin zirvesinin katıldığı törenle kapılarını açtı. Aksu İlçesi'nde oluşturulan 1120 dekarlık sergi alanında 6 ay açık kalacak.
DEVLETİN ZİRVESİ
Expo 2016 Antalya'nın kongre merkezindeki açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, eski bakanlar Mehdi Eker ve Hayati Yazıcı, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, milletvekilleri, Expo'ya katılan 52 ülkeden yabancı misyon temsilcileri, büyükelçiler, belediye başkanları ve davetliler katıldı.
DEV KONGRE MERKEZİ
Türkiye'nin en büyüğü 6 bin 500 kişilik kongre merkezindeki törende konuşan Erdoğan, Antalya'nın hazırlıklarını büyük bir itina ve hassasiyetle yürütüldüğünü belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başından beri bu projeyi milli bir proje olarak gördük. Çalışmalarımızı o anlayışla gerçekleştirdik. Bugün açılışını yaptığımız Expo 2016 Antalya, sadece Antalya'nın değil tüm Türkiye'nin ortak iradesinin, kamu ve özel sektörümüzün işbirliğinin bir ürünüdür" dedi.
GÖRSEL ŞÖLEN
Başbakan Ahmet Davutoğlu da son yıllarda her alanda büyük ilerlemeler kaydeden Türkiye'nin, uluslararası çapta düzenlenen organizasyonları da yüz akıyla gerçekleştirdiğini söyledi. NATO Zirvesi, G20 Zirvesi gibi uluslararası organizasyonların bir kısmının Antalya'da gerçekleştirildiğini anımsatan Davutoğlu, bu uluslararası organizasyonlardan bir olan Expo 2016 Antalya'ya 53 ülkenin katıldığını belirterek, katılımcı ülkelerin temsilcilerine teşekkür etti.
Konuşmaların ardından adeta görsel şölen eşliğinde fuara katılan ülkelerin grupları dans gösterilerini yaptı. Görsel şölen beğeni kazandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: