Turan Bilimler Akademisi üyeleri Konyaaltı’nda bulunan Kent Meydanı’nda bir araya gelerek “Yeni Anayasa” tartışmalarına tepki gösterdi. Turan Bilimler Akademisi adına Ata Boyacı bir açıklama yaptı.
Boyacı yaptığı açıklamada, yeni anayasa tartışmalarının yalnızca bir hukuk reformu değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter yapısına, kurucu felsefesine ve Türk kimliğine karşı bir tehdit olduğunu vurguladı. “Bu girişim bir karşı devrimdir,” diyen Boyacı, anayasa üzerinden yürütülen tartışmaların geçmişte “çözüm süreci” adı altında yürütülen ihanet politikalarını andırdığını belirtti.
Gençler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Gençliğe Hitabe” ve “Nutuk”u rehber edindiklerini belirtti.
"Devletin birliği, milletin adı, bayrağın rengi pazarlık konusu olamaz!" sloganlarıyla sona eren etkinlik, vatandaşlardan da ilgi gördü.
Konyaaltı’nda “Yeni Anayasa” Tepkisi: "Türkiye Türklerindir!"
Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Kent Meydanı’nda bir araya gelen Turan Bilimler Akademisi üyeleri, son günlerde kamuoyunda yeniden gündeme gelen “Yeni Anayasa” tartışmalarına tepki gösterdi.


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: