ANTALYA HÜRSES Antalya Haber, Son Dakika, Haber, Akdeniz, NewsPortal
Giriş
    Anasayfa
    • GÜNDEM
    • GÜNCEL
    • SİYASET
    • EKONOMİ
    • YAŞAM
    • TURİZM
    • SPOR
    • DİĞER
      • MAGAZİN
      • SAĞLIK
      • KÜLTÜR-SANAT
      • SALI SOHBETLERİ
    • Resmi İlanlar
    • Gazete Arşivi
    • Video Galeri
    • Foto Galeri
    • Köşe Yazarları
    • Biyografiler
    • Anketler
    • Günün Haberleri
    • Günün Manşetleri
    • Son Dakika Haberleri
    • Yerel Haberler
    • Arşiv
    • Nöbetçi Eczaneler
    • Hava Durumu
    • Namaz Vakitleri
    • Künye
    • İletişim
  • Künye
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
  • İletişim
ANTALYA HÜRSES Antalya Haber, Son Dakika, Haber, Akdeniz, NewsPortal
  • Resmi İlanlar
  • GÜNDEM
  • GÜNCEL
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • TURİZM
  • DİĞER
    • SPOR
    • MAGAZİN
    • SAĞLIK
    • SALI SOHBETLERİ
  • Anasayfa
  • EKONOMİ
  • 'Kadın eliyle ekoturizm' projesinde dereceye girenler açıklandı

'Kadın eliyle ekoturizm' projesinde dereceye girenler açıklandı

TOGEMDER (Toplumsal Gelişim Merkezi) ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle sürdürülebilir turizm yapabilecek kadınları desteklemek amacıyla hayata geçirilen 'Kadın eliyle eko turizm' projesinde dereceye girenler açıklandı. Diyarbakır, Erzurum, Hatay, İzmir, Muğla, Nevşehir ve Ordu'dan 7 girişimci kadının katıldığı yarışmada birincilik ödülünü bungolov tarzı ekoturizm köyü projesi ile Hatay'dan Medine Öncü aldı.

Yayınlanma :

27.07.2023 13:11

Güncelleme :

27.07.2023 13:11

TAKİP ET
'Kadın eliyle ekoturizm' projesinde dereceye girenler açıklandı
'Kadın eliyle ekoturizm' projesinde dereceye girenler açıklandı
  • A +
  • A -

Türkiye'de eko turizm alanında kadın istihdamını artıracak projelerin desteklenerek alternatif ve sürdürülebilir turizmin hayata geçirilmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen projenin ödül töreni İstanbul'da gerçekleşti. Törene, TOGEMDER İcra Kurulu Başkanı 27. Dönem İstanbul Milletvekili Av. M. Belma Satır, bir önceki dönem Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, AB Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan, KOSGEB Daire Başkanı Ali Urhan, TOGEMDER Yönetim Kurulu Üyesi Banu Yüksel, milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmaları ile başlayan tören AB Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan'ın dereceye girenleri açıklaması ile devam etti. Projede ilk üçe giren çalışmaya sırasıyla 75 bin, 50 bin ve 30 bin TL ödül verildi.

 "TOGEMDAR, ÖNEMLİ İŞLERE İMZA ATMIŞ, TOPLUMA HİZMET VERMİŞ BİR DERNEKTİR"

 TOGEMDER İcra Kurulu Başkanı 27. Dönem İstanbul Milletvekili Av. M. Belma Satır, "TOGEMDER yaklaşık 20 yıl evvel cumhurbaşkanımızın değerli eşi hanımefendi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde kurulmuş bir sosyal yardımlaşma derneğidir. Anaokulu yapımları, sosyal destekler, kadın girişimciler, çocukların eğitimi gibi birçok konuda önemli işlere imza atıp topluma hizmet vermiş bir dernektir. Bugün kapanış ve ödül törenini yapacağımız proje, Kültür Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle başlattığımız 'Kadın eliyle eko turizm' projesidir. Bu projedeki amacımız gelişen ve değişen dünyada iklim şartlarına göre yerelin ekosistemini, zenginliğini ve dinamiklerini gündeme taşıyacak sürdürülebilir turizm yapabilecek kadınları desteklemek, onları rol model olarak Türkiye'deki kadınlara örnek göstermektir. Bu anlamda Kültür ve Turizm Bakanlığı Kalkınma Ajansı, KOSGEB ve TOGEMDER olarak bir araya gelip çalışmayı başlattık" şeklinde konuştu.

"PROJENİN DEVAMINDA ARKADAŞLARIMIZI TAKİP EDECEĞİZ"

Satır, proje ile ilgili ise şu bilgileri verdi:

"Proje kapsamında 7 bölgeden Erzurum, Ordu, Diyarbakır, İzmir, Muğla, Nevşehir ve Hatay olmak üzere 7 il belirledik. Bu 7 ilin valilik ve turizm il müdürlükleri muafiyetiyle projeler hazırlanmasını istedik. Ardından bahsi geçen 7 ilden 7 girişimci kadın seçip kendilerini öncelikle İstanbul'a davet ettik. Girişimcilerimize ekoturizm ile ilgili bir toplantı düzenledik. Toplantıda her biri kendi alanında uzman kişilerden oluşturduğumuz danışma üyelerimiz girişimcilerimize bilgi verdi. Yapılan toplantıdan sonra arkadaşlarımızı illerine gönderdik, illerinde de bizzat ziyaretlerde bulunup, ekoturizm ile ilgili yapacakları çalışma hakkında istişare ettik. Yaklaşık 1 yıl süren proje sonunda, bize çalışmalarını ilettiler. Biliyorsunuz asrın afeti denilen deprem en fazla Hatay'ı vurdu. Biz Hatay'daki girişimci arkadaşımıza birincilik ödülü vermeyi kendi aramızda istişare ettik. Projenin devamında bu arkadaşlarımızı takip edeceğiz ve arkadaşlarımızın projeleri yatırıma dönüştüğü takdirde sürdürülebilir olmaları için elimizden geleni desteği ve takibi yapmaya çalışacağız."

Satır, "Bugün şu saatlerde derneğimizin Onursal Başkanı Emine Erdoğan Hanımefendi, Birleşmiş Milletlerde kurulan gündemin yine çevre ve sıfır atık olduğu komisyonda danışma kurulu online toplantısına başkanlık edecek. Dolayısıyla bugünkü çalışmamızın Hanımefendinin bugünkü programının bu şekilde denk gelmesinden de ayrı bir mutluluk duyuyoruz" dedi.

"NİTELİKLİ VE BİZE SAYGI DUYAN TURİSTİN ÜLKEMİZE GELMESİNDE BU TARZ PROJELER ETKİLİ OLACAK"

Bir önceki dönem Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, yaptığı konuşmada "Bu projede eğitim alan kadınlarımızın her biri kendi çevrelerine de bu yaklaşımı anlatacaklardır. Böylelikle Türkiye'nin turizm ürünün farklılaşmasında daha kaliteli, nitelikli ve bize saygı duyan turistin ülkemize gelmesinde bu tarz projeler etkili olacaktır. Umarım bu projelerin devamı gelir, yeni projelerde hep birlikte çalışmak kısmet olur" sözlerine yer verdi.

"DÜNYAYA KADIN DOKUNDUĞUNDA HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLUYOR"

TOGEMDER Yönetim Kurulu Üyesi Banu Yüksel ise derneğin çok amaçlı olduğunu söyleyerek, "Derneğin yaptığı çok güzel faaliyetler var; deprem zamanı çok büyük çalışmalarımız oldu. Bunun yanı sıra dezavantajlı ailelere ve insanlara dokunan bir dernek. Ekoturizmi canlandırmak amacıyla hayata geçirdiğimiz bu proje ile de başka bir alana adım atmış bulunuyoruz. Proje ile çok güzel sonuçlar elde ettik. Türkiye zaten ekoturizmde zaten güzel ilerleyen bir ülke; şu an 12'nci sıradayız. Sadece biraz daha katkı, destek ve kadına dokunuşla ok daha güzel yerlere geleceğimize inanıyorum. Bizim amacımız önce çocuklar ve kadınlar. Dünyaya kadın dokunduğunda her şey çok güzel oluyor. Ekoturizmde de ilk olarak kadınlarla başladık ama ilerleyen zamanlarda daha geniş çaplı projelerde olacak, şimdi onların üzerinde çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

"DEPREMDEN SONRA BU PROJE BİZLER İÇİN ÇÖLDE BİR DAMLA SU GİBİ OLACAK"

Projede birincilik elde eden Altınözü Belediyesi çalışanı ve Hatay Hazek Kadın Kooperatifi'nden Medine Öncü duygularını şöyle dile getirdi:

"Altınözü Belediyesi ve Hatay Hazek Kadın Kooperatifi iş birliği ile yaptığımız bu projede Altınözü'nün turizm alanında gelişmesine katkı sağlamak ve depremden sonra bir nebze de olsa bize umut olması hedefimizdir. Projemiz, kuracağımız bungolov tarzı ekoturizm köy ile Altınözü'ne turistik anlamda daha çok katkı sağlanmasına yönelik oluşturuldu. Altınözü'nde düzenlenen Zeytin, Zeytin yağı ve Gastronomi Festivali'nde şehir dışından gelen misafirlerin konaklaması amacıyla kuracağımız bu ekolojik köyde zeytin hasadının nasıl yapıldığı, kaç derecede sıkılması gerektiği, zeytin çeşitleri gibi yöreye özgü eğitimleri de alarak Altınözü'nün daha fazla tanıtılması amaçlanıyor. Birinci olduğumuz için çok mutluyuz. Altınözü'nü temsilen burada bulunmaktayım. Özellikle memleketimin bu alanda birinci olması inanılmaz mutluluk verici. Bu proje bizler için depremden sonra çölde bir damla su gibi olacak."

"PROJEMİZ, SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR PEMBE KÜLTÜR ÇİFTLİĞİ KURMAK ÜZERİNE"

Ordu Camaş Kadın Kooperatifi ile yaptıkları proje kapsamında 2'ncilik elde eden Şaziye Taşdemir de "Projemiz, sürdürülebilir bir pembe kültür çiftliği kurmak üzerine. Bu kapsamda insanların hem doğayı deneyimleyebileceği hem de üretimde ve deneyim turizminde yer alabileceği bir çiftlik projesi oluşturduk. Çamaş ilçemiz Ordu tur otobüslerinin durağında fakat tarihi ve doğal güzellikleri olmasına rağmen çoğu kişinin uğramadığı bir ilçemizdir. Projemiz ile hem bu turizmi biraz daha ön plana çıkarmak hem de insanlar geldiğinde Karadeniz'in doğasını deneyimlesin ve çeşitli üretim atölyelerinde de yer alabilsin istedik" dedi.

"AMACIMIZ, BÖLGEDEKİ KIRSALLIĞI VE EKOSİSTEMİ KORUMAK OLDU"

Muğla Tarım İl Müdürlüğü personeli ve Merkez Menteşe Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Ortağı Selma Erez de 3'üncü oldu. Proje ile ilgili bilgi veren Erez, "Projeyi, menteşe ilçemizi baz alarak hazırladık. Amacımız, bölgedeki kırsallığı ve ekosistemi korumak üzerine oldu. Bu maksatla konuklarımıza '4 mevsim 4 maceraya hazır mısınız' dedik. 4 mevsimde de yapılacak her bir festival ve macera için farklı lokasyonlar belirledik. Bu lokasyonlarda üreticilerimizin kendi ürünlerini ürettiği bir sistemimiz zaten var. Kendi ürettiklerini gelen konuklarımıza tanıtacak ve konuklarımız bu ürünleri aldığında, aynı kalitede ürünleri üretmeye devam edeceğimiz için sonraki yılda da devamlılık sağlanmış olacak" şeklinde konuştu.

 

Devamını okumak için tıklayın!
« 1 2 3 »

Yorum Yazma Kuralları

Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.

Yorumlar

Maksimum karakter sayısına ulaştınız

Kalan Karakter:

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kayabaş’tan vergi üzerine vergi açıklaması
Kayabaş’tan vergi üzerine vergi açıklaması
Corendon'dan Kemer'e yeni yatırım; bölgenin en büyüğü olacak!
Corendon'dan Kemer'e yeni yatırım; bölgenin en büyüğü olacak!
Bakan Uraloğlu'ndan turizmi 12 aya çıkaracak proje
Bakan Uraloğlu'ndan turizmi 12 aya çıkaracak proje
İlk defa Eğriçayır balında tespit edilmişti, şifanın kod adı: TA
İlk defa Eğriçayır balında tespit edilmişti, şifanın kod adı: TA

SON EKLENENLER

Nesli tükenmekteydi! 11 yeni yavru dünyaya geldi
Nesli tükenmekteydi! 11 yeni yavru dünyaya geldi
Antalya yanıyor! Serinlemek için herkes oraya akıyor
Antalya yanıyor! Serinlemek için herkes oraya akıyor
Serik’teki orman yangınında evler ve ahırlar yandı
Serik’teki orman yangınında evler ve ahırlar yandı
Eşini darbedip komaya soktu
Eşini darbedip komaya soktu
Silifke’deki orman yangınıyla mücadele devam ediyor: 526 personel sahada
Silifke’deki orman yangınıyla mücadele devam ediyor: 526 personel sahada
...
  • WhatsApp Kanalına Katıl

Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR kapsamında toplanıp işlenir. Detaylı bilgi almak için Veri Politikamızı / Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.

Çerez Politikası

Servisler

  • Nöbetçi Eczaneler
  • Hava Durumu
  • Namaz Vakitleri
  • Puan Durumu & Fikstür
  • Trafik Durumu

Bülten

İçerik

  • Video Galeri
  • Foto Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Günün Manşetleri
  • Son Dakika Haberleri
  • Yerel Haberler
  • Arşiv

Kurumsal

  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Kategoriler

  • GÜNDEM
  • GÜNCEL
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • TURİZM
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SALI SOHBETLERİ
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizdeki yazı , fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Copyright © 2019 Lara Medya Reklam Ticaret A.Ş. Tüm Hakları Saklıdır.

Tumeva Haber Yazılımı v2.0.6
WhatsApp İhbar

Bülten

Abone olun, gündemden uzak kalmayın!

Dikkat

Bu içerik sadece abonelere özeldir.