Eğitim Sen’in öncülüğünde gerçekleştirilen bu kampanya, tüm eğitim ve bilim emekçilerini haklarını savunmaya, eşitlik, adalet ve insanca yaşam koşulları için ortak mücadeleye çağırıyor.
Attolos Meydanı’ndaki eylemde konuşan Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve Merkez Kadın Sekreteri Simge Yardım, eğitim sisteminde yaşanan dönüşümün eğitim emekçilerinin ekonomik, sosyal ve özlük haklarını olumsuz yönde etkilediğini vurguladı.
Yardım, “Son yıllarda eğitim sisteminin ticarileştirilmesi ve kamu hizmetlerinin daraltılmasıyla birlikte eğitim emekçilerinin hakları büyük ölçüde gerilemiştir.”
Yardım, öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının güvencesiz çalışma koşullarına ve düşük ücretlerle istihdama zorlandığını ifade ederek, bu durumu kabul etmediklerini belirtti.
Öğrencilerin Eğitim Hakkı Tehlikede
Eğitim politikalarının sadece eğitim emekçilerinin haklarını gasp etmekle kalmadığını belirten Yardım, öğrencilerin eğitim hakkının da tehdit altında olduğunu ifade etti. Öğretmenler ve eğitim çalışanları arasında eşitsizlik yaratıldığını vurgulayan Yardım, bu ayrımın kabul edilemez olduğunu dile getirdi.
“Biz biliyoruz ki, haklarımızı almak için ancak bir araya gelerek güçlenebiliriz” diyen Yardım Eğitim Sen’in talepleri; Adil bir vergi sistemi oluşturulması. Eşit işe eşit ücret ilkesi doğrultusunda maaş düzenlemesi yapılması. Yan ödemelerin taban aylığa yansıtılması. Eğitim emekçilerinin güvenceli istihdam koşullarına sahip olması” olarak dile getirdi.
Mücadele Türkiye Genelinde Yayılıyor
Antalya’daki eylem, beş ilde eş zamanlı olarak başlatılan kampanyanın ilk adımı oldu. Eğitim Sen, tüm eğitim ve bilim emekçilerini bu talepler etrafında birleşmeye ve haklarını savunmaya çağırıyor.
Eğitim Sen, kampanya sürecinde sendikal örgütlenmeyi güçlendirmeyi, öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının sesini daha gür duyurmayı hedefliyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: