Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, Ortadoğu’da artan gerilim ve İran’a yönelik saldırılarla ilgili basın açıklamasını Attalos Meydanı’nda gerçekleştirdi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı eylemde, bölgedeki savaş politikalarına tepki gösterildi.
Yapılan açıklamada, 25 yıldır bölgede süren savaş ve işgal politikalarının yeni bir aşamaya geçtiği belirtilerek, 28 Şubat’ta İran’a yönelik başlatıldığı ifade edilen saldırıların tüm Ortadoğu’yu daha büyük bir çatışma alanına sürüklediği vurgulandı.

“Özgürlük söylemi gerçeği yansıtmıyor”
Açıklamada, İran’a yönelik müdahalenin “özgürlük getirme” iddialarının inandırıcı olmadığı ifade edilerek, bu tür söylemlerin geçmişte bölgede yaşanan işgallerle çürütüldüğü kaydedildi. Müdahalenin asıl amacının, İran’ın yeniden şekillendirilmesi ve küresel güç dengelerinin yeniden kurulması olduğu savunuldu.
Eylemde, bölge halklarının ihtiyaç duyduğu en temel şeyin barış olduğu vurgulanarak, savaş politikalarından vazgeçilmesi çağrısı yapıldı.
Yorumlar
Kalan Karakter: