Konyaaltı Sahili'ndeki işletme sahipleri, yüksek kira artış oranları nedeniyle sahilde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Kira artış oranını protesto eden işletme sahipleri, 2 şezlong ve 1 şemsiye yanında açıklamalarını gerçekleştirdi.
Avukat Abdullah İlkkahraman tarafından yapılan açıklamada, yüklenici firmanın dile getirdiği sorunun aslında fazla kullanım alanları veya kötü işletmelerle ilgili olmadığı, asıl konunun istenen fahiş kira artışları olduğu vurgulandı. İlkkahraman, mevcutta 2 milyon lira kira ödeyen işletmelerden 8 ile 10 milyon lira arasında kira bedeli talep edildiğini belirtti ve bu tutarların kabul edilmesi halinde yine halkın yararına bir değişiklik olmayacağını ifade etti.
İşletmeciler, artan kira taleplerinin sürdürülemez olduğunu belirterek, yüklenici firmanın daha çok gelir elde etmek amacıyla hareket ettiğini, fakat bu durumun halkın sahilden ve hizmetlerden faydalanmasını engelleyeceğini ifade etti.
Avukat Abdullah İlkkahraman, artan kiralar ve fahiş aidat bedellerine yönelik olarak yaptığı açıklamada, bu durumun yerli halkın işletmelerden yeterince faydalanamamasına neden olduğunu belirtti. İlkkahraman, yüklenici firmanın, işletmelerden yüksek kiralar talep etmesinin yanı sıra aylık 100 bini aşan aidat taleplerinin de sürdürülemez olduğunu ifade etti. Ayrıca, firmanın elde ettiği sponsorluk gelirlerine ve işletmecilerden toplanan aidatlarla belediyeye kira bedelini ödediğine dikkat çekti.
Son dönemde, her bir işletmenin yeni, yüksek kira bedelleriyle sözleşme yapmaya zorlandığını veya önceki anlaşmalarda işletmecilerden alınan tahliye taahhütnamelerinin devreye sokularak tahliye edilme tehdidiyle karşılaştığını belirten İlkkahraman, bu baskıların mevcut iktidarın isminin kullanılarak yapıldığını iddia etti.
İlkkahraman, devlet büyüklerinden çözüm beklediklerini vurgularken, işletmecilerin ve çalışanların güvenliği konusundaki endişelerini dile getirdi. Soruna çözüm bulunamazsa belirli aralıklarla işletmeleri kapatarak seslerini duyuracaklarını ifade etti.
Yorumlar
Kalan Karakter: