Yönetmen Ömer Faruk Sorak, Akdeniz Üniversitesi’nde öğrencilerle buluştu
Akdeniz Üniversitesi ile Akdeniz Film Yapım ve Tanıtım Derneği iş birliğiyle bu yıl ilk kez düzenlenen Film Yapım Festivali kapsamında usta yönetmen Ömer Faruk Sorak, öğrencilerle bir araya geldi.


İletişim Fakültesi’nde gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü Film Yapım Festivali Direktörü Doğacan Aktaş’ın yaptığı Masterclass etkinliğinde Ömer Faruk Sorak, sinema yolculuğunu ve sektöre dair tecrübelerini İletişim Fakültesi öğrencileriyle paylaştı.
2001 yılında vizyona giren ve Türk komedi sinemasının kült yapımları arasında yer alan Vizontele ile büyük bir çıkış yakalayan, ardından G.O.R.A (2004), A.R.O.G (2008), Yahşi Batı (2010) ve Aşk Tesadüfleri Sever (2011) gibi hem gişede hem de izleyicilerin kalbinde yer eden filmlerle adından sıkça söz ettiren Sorak samimi bir atmosferde geçen söyleşide, yönetmenlik sürecinden set deneyimlerine, film yapım aşamalarından sektörde karşılaşılan zorluklara kadar birçok konuya değindi. Ömer Faruk Sorak, öğrencilerin yönelttiği soruları içtenlikle yanıtlayarak, genç sinemacılara ilham verecek tavsiyelerde bulundu.
Antalya’yı doğal film platosu olarak tanımladı

"Önemli olan bu trene binmektir"
Kariyeri boyunca birçok gişe rekortmeni filme imza atan hem sinema hem de televizyon dünyasında önemli bir iz bırakan Sorak, öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, teorik bilgilerin ötesinde pratik deneyimlerin ve kişisel gelişimin sinema alanındaki önemine dikkat çekti. Sinema sektörünü hareket eden bir trene benzeten Sorak, "Önemli olan bu trene binmektir. İlk başta hangi vagonda olduğunuzun çok bir önemi yok. Çünkü vagonlar zaten birbirlerine bağlı ve ileriki zamanlarda bir vagondan diğerine geçişler mümkün. Ama siz en doğru vagona binmek için çok beklerseniz treni kaçırabilirsiniz" diye konuştu.
4 gün süren Film Yapım Festivali kapsamında düzenlenen Masterclass, öğrencilerin sektöre dair farkındalıklarını artırmayı ve deneyimli isimlerle doğrudan temas kurmalarını sağlamayı hedefliyor.

Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: