Son Valiler Kararnamesi ile İç İşleri Bakanlığı Müsteşarlığına atanan Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, bu kapsamda veda resepsiyonu düzenledi. Vali Sebahattin Öztürk’ün ev sahipliğinde Mardan Palace Otel’de düzenlenen resepsiyona Antalya milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı, İlçe Belediye Başkanları, siyasetçiler ve iş dünyasının önemli isimleri katıldı. Veda yemeğine teşrif ettikleri için bütün katılımcılara teşekkür eden Vali Sebahattin Öztürk, görevde bulunduğu 16 aylık süre içerisinde faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Antalya’nın dünyanın ve Türkiye’nin göz bebeği olduğunun altını çizen Vali Öztürk, 2016 yılında gerçekleştirilecek Türkiye’nin ve Antalya’nın ilk Expo’sunu çok önemsediğini belirterek çalışmaların bu ana kadar eksiksiz bir şekilde getirildiğini belirterek “Türkiye bunları yerine getirmeye, başarıyla sonuçlandırmaya muktedirdir” dedi.
ANTALYALILAR ÇOK ŞANSLI
Antalya’nın çok güzel bir şehir olduğunu ve burada yaşayan insanların çok şanslı olduğunu belirten Vali Öztürk, görevde kaldığı 1 sene 4 ayın sonunda üzülerek gitmek durumunda kaldığını belirterek, “Bu kadar güzel bir şehrin nesini daha güzel yapabilirsiniz ki? Bu kadar güzel bir yerde bir vali olarak, bir insan olarak, benim çalışmış olduğum 16 ay bile olsa, benim için hayatımın en güzel zamanlarından ve imtiyazlık dönemlerimden biri olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Antalya’da doğduğunuz ve bulunduğunuz için siz şanslısınız. Bu kadar güzel bir şehirde çalışmak benim için bir imtiyaz, büyük bir ayrıcalık” ifadelerini kullandı.
ANTALYA’DAN AYRILMAK ÜZÜCÜ
Erzurumlu İbrahim Hakkı’nın ‘Bir şeyi murat etme, olursa inat etme!’ sözünü hatırlatan Öztürk, Antalya’dan ayrıldığı için üzgün olduğunu belirterek, “Ben bunu bir lütuf ve kerem olarak değerlendiriyorum. 16 aylık bir süreyi baştan sona götürebilecek kadar uzun bir zaman değil. Ama bir takım var olan projeleri yürüttük ve bir kısmını da başlatabilme aşamalarında idik. Benden sonra gelecek arkadaşımız, o bunları hakkı ile yapıp bitirebileceğinden zerre kadar şüphem yok” dedi.
EXPO TÜRKİYE’NİN YÜZ AKI
Antalya’nın şuan gündeminde yer alan 2016 Expo’su ile ilgili de konuşan Öztürk, bu güne kadar aksamadan çalışmaları yürüttüklerini belirterek, “Biz devam ettik, bizden sonra da kısmet olursa 2016 Nisan ayında her şeyi bitmiş olacak ve Türkiye’nin yüz akı olarak yürütülecek. Ciddi bir şekilde, Antalya ve Türkiye’yi tanıtacak, yüzünü ağartacak bir Expo olacak. Ben buna çok önem veriyorum ve gerçekten başarılı olacağına inanıyorum. Antalya ve Türkiye’ye yakışır bir şekilde bu projeyi hakkıyla bitirmek inşallah kısmet olacak” dedi.
2023 HEDEFİ 5,5 MİLYAR İHRACAAT
Antalya’nın 2023 hedefleri ile ilgili bilgi veren Öztürk, Antalya’ya 2023 hedefleri doğrultusunda 5,5 milyar dolarlık ihracat hedefi konduğunu belirtti. Şuan ki ihracatın 1,5 milyar dolar civarında, olduğunu söyleyen Öztürk, “Bunu tamamlamak için gayretli bir çalışma ile bunu rahatlıkla yapacağımıza ben inanıyorum. Bugün 2013’e göre hiçbir şeyimiz gösterge olarak kötü değil. Ben 2015’in göstergelerinin de 2014’e göre çok daha iyi olacağına yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.
Yorumlar
Kalan Karakter: