Vaka sayısı artıyor ! Tekrardan sert tedbirler alınabilir !
Virüsü salgınında vaka sayısının tekrar artması yetkilileri kara kara düşündürüyor. Böyle devam ederse tekrardan tedbirlerin alınması kaçınılmaz gözüküyor


Corona virüsü salgınına karşı sıkı önlemler alınmasına rağmen havaların ısınması ve deniz sezonunun başlamasıyla birlikte vaka sayısında ani bir yükseliş başladı
Bahar aylarında uygulanan karantinadan sıkılan vatandaşlar, denizlere ve plajlara akın edince sosyal mesafe, maske ve hijyen gibi önlemleri göz ardı etti. Hal böyle olunca vaka sayısında ciddi bir artış başladı ve bu atışın devamının geleceği öngörülüyor.
İlk tespit edildiği andan itibaren tedbiri elden bırakmayan vatandaşlar sıkılmış olacak ki son dönemde önlemleri göz ardı etmeye başladı. Toplu alanlarda bulunma oranları arttı, sosyal mesafe, maske gibi her fırsatta hatırlatılan tedbirler uygulanmamaya başlandı.
Bunda belki de kamuoyunda yayılan ‘virüs artık geçti algısı’ da etkili olmuş olabilir. Ama uzmanların uyarılarına göre virüs henüz geçmedi hatta daha sert bir şekilde 'ikinci dalga' adı altında gelecek. Dünyanın bazı ülkelerinde ikinci dalganın etkisi görünmeye başlandı bile. Komşumuz Yunanistan’da ve Avustralya’da tekrardan sert tedbirler alınmaya başlandı. Hal böyle olursa, Türkiye'de de pandemi krizinin ilk anlarındaki gibi sert tedbirler alınmak zorunda kalınılacak..
BAKAN KOCA DA UYARMIŞTI
Corona virüsü salgını ile ilgili dün öğle saatlerinde bir paylaşımda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da tatilcilerin dikkatli olması gerektiğini söylemişti.
Twitter üzerinden paylaşımda bulunan Koca, “Birinci dalga sahillere indi. Tatilde dikkatli olalım” demişti.
TÜRKİYE’DE DÜN 987 YENİ VAKA TESPİT EDİLDİ
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüsü salgını nedeniyle yaşanan can kaybı ve vaka sayısını dün akşam saatlerinde açıkladı.
Yapılan açıklamada Türkiye’de son bir gün içinde 987 yeni vakanın tespit edilmesi sonucu vaka sayısı 232.856'ya yükseldi. Son 24 saat içerisinde 18 kişinin hayatını kaybetmesiyle, vefat edenlerin sayısının 5.728’ye çıktığı kaydedildi.
Açıklanan verilerde son 24 saat içerisinde 40.247 corona testi yapıldığı belirtilirken, toplam test sayısının 4 milyon 885 bin 916'ya ulaştığı ifade edildi Verilere göre iyileşen hasta sayısı da 978 artarak 216.494'e yükseldi.
Corona virüsü nedeniyle tedavi gören hastalarda zatüre oranının yüzde 8.5, ağır hasta olanların sayısının ise 582
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: