Muratpaşa Belediyesi’nin Antalya Bisiklet Platformu ile birlikte 6 Mart 1930’da Atatürk’ün Antalya’yı ziyaretinin anısına düzenlendiği Antalya Bisiklet Günü’nde onlarca bisikletçi evlerinde işyerlerine, okullara bisikletleriyle gitti.
BAŞKAN UYSAL DA BİSİKLETLE İŞE GİTTİ
Gruplar, mesai başlamadan önce Laura Kavşağı’nda buluştu. İşe makam aracı yerine bisikletle gitmeyi tercih eden Başkan Ümit Uysal da oğlu Efe’yle birlikte gruba burada dahil oldu. Antalya Bisiklet Platformu’nu oluşturan gruplarla birlikte Uğur Okulları öğretmen ve öğrencileri, çeşitli şirketlerin bisiklet grupları, Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Cephaneci, Hasan Kaçmaz ve yüzlerce belediye çalışanı Atatürk’ün Antalya’ya gelişi anısına bu yıl ilki düzenlenen Antalya Bisiklet Günü’ne katıldı.
‘6 MART BAŞLANGIÇ’
Belediye Başkanı Uysal, 6 Mart’ın hazırlıklarına Kasım ayında Antalya Bisiklet Sevenler Grubu’yla bir akşam turunun ardından buluşması sırasında ortaya çıktığını söyledi. Motorlu araç odaklı ulaşım sistemlerinin insan sağlığı ve çevre açısından önemli tehdit haline gelirken alternatif ulaşım sistemi olarak bisiklet genel kabul gören bir ulaşım aracı olduğunu kaydeden Başkan Uysal, “6 Mart’ı bir başlangıç olarak ele aldık ve bugün hep beraber işe bisikletle gidelim istedik” dedi.
İZMİR MARŞI’YLA KARŞILANDILAR
Laura Kavşağı’nda buluşan gruplar buradan “Arabadan in bisiklete bin” sloganları eşliğinde Tekelioğlu Caddesi’ni takip ederek Muratpaşa Belediyesi’ne yaklaşık 2 kilometrelik yolda pedal bastı. Bisikletçileri Muratpaşa Belediyesi Kent Meydanı’nda MEST Bandosu, İzmir Marşı’yla karşıladı. Grupların hepsi meydana ulaştığında Başkan Uysal, Atatürk’ün Antalya gelişinin 87’nci yıldönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.
Yorumlar
Kalan Karakter: