Olimpik Yürüyüş Milli Takımı Sorumlu Antrenörü Sebahattin Tatar, yaptığı açıklamada, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde başdağıtıcı olarak görev yaptığını söyledi. PTT'de yıllarca postacılık yaptığını belirten Tatar, mesleği sırasında yürüyüş sporuyla tanıştığını ve postacılar yarışında 12 yıl üst üste Türkiye Şampiyonu olduğunu kaydetti. Postacılığın şerefli ve onurlu bir meslek olduğunu vurgulayan Tatar, PTT Genel Müdürlüğünün desteği ve Atletizm Federasyonunun isteğiyle Olimpik Yürüyüş Milli Takımı'nı eşi Hatice Tatar ile uluslararası şampiyonalara hazırladıklarını kaydetti.
"POSTACI" FİLMİ YÜRÜYÜŞ SPORUNU TANITTI
Milli takım sporcularının her geçen gün kendini geliştirdiğini ifade eden Tatar, "Türkiye'de sporcu sayısı da her geçen gün artıyor. Önceden 15-20 sporcuyu zor bulurken şimdi 200'ün üzerinde sporcuyla antrenman yapıyoruz. Herkes koşmayabilir ama yürümek zorundadır. Sağlıklı bir nesil yetiştirmek amacımız. Gençleri bu sporla tanıştırıp uluslararası arenaya çıkartmak istiyoruz. Sporcularımızın deneme yarışlarında aldıkları sonuçlar uluslararası standartlara ulaştı. Bu yıl önemli başarılar elde edeceğimize inanıyorum" dedi.
Antrenman yaptıkları sırada insanların 'Kemal Sunal yürüyor' gibi kendileriyle şakalaştıklarını ve halktan olumlu tepkiler aldıklarını anlatan Tatar, "Türkiye'de yürüyüş sporunun ilerlemesindeki en büyük katkı rahmetli Kemal Sunal'a ait. Onun 'Postacı' filmi sayesinde yürüyüş sporu Türkiye'de tanındı" diye konuştu.
"OLİMPİK MİLLİ TAKIMIMIZ DA POSTACILARIN ELİNDE VE GÜVENDE"
Milli takım antrenörü Hatice Tatar ise, 8 yıl postacılık yaptığını, kurumda yükselme sınavları ile Ayvalık'ta müdür vekili olarak görev aldığını belirtti. Postacı olduğu dönemde bu sporla tanıştığını anlatan Tatar, Balkan Şampiyonası'nda ikincilik elde ettiğini ancak yaşadığı sakatlığın ardından sporu bırakmak zorunda kaldığını kaydetti.
Milli takım sporcularının gelişimi için çaba gösterdiklerini vurgulayan Tatar, "Önceden halkımız mektupları, evraklarını postacıya verdiğinde 'güvenli ellerde' diye düşünürdü. Olimpik milli takımımız da postacıların elinde ve güvende. Başarıyla yolumuza devam edeceğiz. PTT Genel Müdürlüğü ve Atletizm Federasyonuna bu spora verdikleri destekler nedeniyle teşekkür ediyorum" dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: