Eskişehir’de bir polis memurunun “Terörsüz Türkiye” sürecine ilişkin yaptığı sert eleştirilerin yer aldığı video sosyal medyada geniş yankı uyandırmış, görüntülerin ardından polis memuru görevden uzaklaştırılmıştı. Tartışmalar sürerken polis memuruna ilk siyasi destek, İYİ Parti Genel Sekreteri ve Antalya Milletvekili Avukat Uğur Poyraz’dan geldi.
Görevden uzaklaştırılan polise ilk destek Poyraz’dan
Sosyal medyada büyük gündem oluşturan video sonrası Emniyet Genel Müdürlüğü polis memurunu açığa almıştı. Kararın ardından İYİ Parti Antalya Milletvekili Uğur Poyraz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada polise sahip çıkan ifadeler kullandı. Poyraz, “Seni doğuran annenin ellerinden öpüyorum. Seni bu millete yetiştiren babanın ellerinden öpüyorum” sözleriyle desteğini dile getirdi.
“Adli ve idari süreçlerini ben üstleniyorum”
Poyraz, açıklamasında polis memurunun yanında olduğunu vurgulayarak,
“Benim adım Uğur Poyraz ise; senin bu haklı isyanında yanında durmazsam namerdim. Adli ve idari tüm süreçlerini ben üstleniyorum!” ifadelerini kullandı.

Süreç nasıl başladı
Gündeme oturan videoda polis memuru, “Terörsüz Türkiye” süreci ve PKK lideri Abdullah Öcalan ile yapılan temaslara sert tepki göstermişti. Polis memuru açıklamasında: “Seçimleri Öcalan çıkacak diyerek kazananlar bugün ona ‘sayın’ deme yarışında. Türk Milleti’nin yanında olacaksınız. Her gün örgüte yakın insanlar sinir uçlarımızı kaşıyor. Bu süreç başladı başlayalı uyku uyuyamıyorum” diye seslenmişti.
Yorumlar
Kalan Karakter: