Kepez Belediyesi'nin, Ekim ayı olağan meclis toplantısının devam oturumunda, 2016 yılı gelir ve gider bütçesinin 235 milyon 250 bin lira olması oy birliği ile kabul edildi.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bütçe görüşmesinde 2016 yılında yapımını başlatacakları yeni projeleri de açıkladı. Bütçesinin yüzde 50'sini yatırıma ayıran, çalışanına, kamuya ve özel sektöre borcu olmayan bir belediye olduklarının altını çizen Başkan Hakan Tütüncü, "İftihar vesilesi olan o kadar çok hizmetimiz var ki. Böyle bir dönem Kepez’in altın dönemidir" dedi. Mecliste, 4 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. İlk görüşülen madde olan Plan ve Bütçe Komisyonu'nun 2016 yılı Performans Programına ilişkin raporu oy birliği ile meclisten geçti. Daha sonra 2016 yılı bütçesi, gelir tarifesi, kadro cetvelleri ve bütçe kararnamesine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu'nun raporu görüşüldü.
Bütçede rekor
söz alan Başkan Hakan Tütüncü, "Belediye bütçesi yüzde 70 oranında gerçekleşiyorsa 5 yıldızlı bir bütçedir. Görevi devraldığımda bütçenin gerçekleşme oranı yüzde 40’lardaydı. 2009’dan sonra bizim bütçelerimizde gerçekleşme oranları hiçbir zaman yüzde 75-80’lerin altına inmedi. 80-90 aralığında bütçe gerçekleşmemiz oldu. Geçtiğimiz yıllar Kepez’de istisnai bir başarıya imza attığımız adeta rekor kırdığımız yıllar oldu. Bu başarıyı AK Parti, CHP ve MHP meclis üyeleri ile hep birlikte yaptık. " ifadesini kullandı.
Başarının sırrı tasarruf
Bütçenin yüzde 50’sini yatırıma ayırdıklarını yineleyen Başkan Hakan Tütüncü, bütçe ve yatırım başarılarıyla ilgili şunları kaydetti: "Geçen yıl yatırıma ayırdığımız net para yaklaşık 100 milyon liradır. Bu rakam, bütçenin yüzde 48’i eder. Belediyecilik standardında bütçenin yüzde 33’ü yatırıma ayrılıyorsa fevkalade yatırımcı bir belediyesiniz demektir. Kepez Belediyesi, şu an yüzde 50’ye yakın yatırım yapan bir belediyedir. Babam, bana küçükken 'işten değil ama dişten artır, diye öğütte bulunmuştu. Tasarruf edersen artar.
Belediyenin kör kuruşunu kendi paramızdan daha değerli bir şekilde kullanmaya gayret ediyoruz.
Yorumlar
Kalan Karakter: