Törene, Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü İbrahim Irmak, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (BATEM) Müdürü Dr. Abdullah Ünlü, Elmalı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Dilek Boğatimur, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş ve Doç. Dr. İlkay Kutlar, Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Karaca, ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Başkan Yardımcısı Hakan Pakalın, Yönetim Kurulu Üyesi Behçet Ülker, TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Serap Kocaoğlu ve Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Antalya Şube Başkanı Prof. Dr. Fulya Savran’ın yanı sıra KGK üyeleri ve kadın çiftçiler katıldı.
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu’nun koordinasyonunda, Elmalı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilen “Tarımda Kadın Eli: Tarımsal Üretim Mesleki Eğitim Akademisi” projesinin sertifika töreni düzenlendi. Proje kapsamında, kadın çiftçilerin ekonomik ve sosyal hayata daha etkin bir şekilde katılımını sağlamak amacıyla eğitimler verildi.
Sertifika töreninde konuşan ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman, kadın çiftçilere iyi tarım uygulamaları, pazarlama, satış, sürdürülebilir tarım gibi birçok alanda eğitim verildiğini hatırlatarak, eğitimi başarıyla tamamlayan kadın çiftçileri tebrik etti. Hacısüleyman, “Bu program, sadece bir sertifika kazanmanın ötesinde, sizlerin gelişimine katkı sağlamak ve daha güçlü adımlar atmanızı desteklemek amacıyla hayata geçirildi. Sizler, büyük bir özveriyle kendinizi geliştiren, emek veren bireylersiniz. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler de yapılan tüm çalışmaların, sizlere, kadın girişimcilerimize katkı sunmasını hedefliyoruz” dedi.
Kadınların tarım, turizm, sanayi gibi sektörlerde daha fazla yer alması gerektiğine inandıklarını belirten Hacısüleyman, “Kadınların varlığı hayatın her alanında hissedilmeli. Çalışan, üreten, evini yöneten, aile bireylerine destek olan kadınlarımız topluma büyük katkılar sağlıyor. Bugün burada kazandığınız bilgi ve becerilerle birbirinize ışık tutacak ve deneyimlerinizi paylaşarak daha da güçleneceksiniz” ifadelerini kullandı.
100 Kadın Çiftçiye Sertifika Verildi
Proje kapsamında 2 ay boyunca eğitim gören 100 kadın çiftçiye başarı sertifikaları verildi. Törende ayrıca, Elmalı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne ve personellerine, projede bilgilerini kursiyerlerle paylaşan eğitmenlere ve projeye destek veren katılımcılara teşekkür plaketleri takdim edildi.
Kadın Çiftçilerin Güçlenmesi Hedefleniyor
“Tarımda Kadın Eli: Tarımsal Üretim Mesleki Eğitim Akademisi” projesi, kadın çiftçilerin tarımsal üretimde daha etkin rol almalarını, modern tarım tekniklerini öğrenmelerini ve ürünlerini pazarlama konusunda bilinçlenmelerini amaçlıyor. Proje, kadınların ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarına ve sosyal hayata daha aktif katılımlarına katkı sağlamayı hedefliyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: