Gaziantep Futbol Kulübü Trendyol Süper Lig’in 20. haftasında, Gaziantep Büyükşehir Stadyumu’nda Sipay Bodrum FK’yı ağırlayacak. TFF karşılaşmanın hakemi olarak Muhammet Ali Metoğlu’nu açıkladı. Metoğlu’na sahada Anıl Usta ve Cem Özbay yardımcı hakemler olarak eşlik edecek. Santra Metoğlu’nun düdüğü ile 16.00’da başlayacak. Ev sahibi ekip 8. sırada 25 puan ile yer alıyor, geride kalan 19 haftada 7 galibiyet, 4 beraberlik ve 7 mağlubiyet alan Selçuk İnan’ın öğrencileri son zamanlardaki güzel gidişatı korumak istiyor. Sipay Bodrum FK ise düşme hattından çıkmanın hesaplarını yapıyor, 19 haftada 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 11 mağlubiyet ile 15 puan toplayan Volkan Demirel’in ekibi 17. sırada yer alıyor.
Ev sahibi ekibin son 5 maçında hiç mağlubiyet yok, ev sahibi ekip 4 galibiyet 1 beraberlik ile son maçlarında göz dolduran bir performansa sahip. Misafir takım Sipay Bodrum FK son 5 maçında sadece 1 galibiyet alırken, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşadı. Selçuk İnan’ın öğrencileri iç sahada güçlü duruşlarını 5 maçtır koruyor, Antep temsilcisi son 5 iç saha maçında hiç kaybetmediği gibi hiç gol yemedi. Sipay Bodrum FK’nın deplasman karnesi zayıf, 5 maçta sadece 1 galibiyet alan Muğla temsilcisi kalan 3 maçı kaybederken 1 maçtan da berabere ayrıldı.
İki takım daha önce 3 kere karşılaştı, bu karşılaşmaların tamamından Gaziantep Futbol Kulübü mutlu şekilde ayrılan taraf olmayı başardı.
Maç Öncesi Dikkat Çeken İstatistikler
Gaziantep FK, Süper Lig'in ilk yarısında Bodrum FK'yı 1-0 mağlup etti. Ancak bu sezon lige yükselen takımlar arasında, daha önce yalnızca Ankaragücü'ne karşı iki galibiyet almayı başarabildi (2022/23). Evindeki son altı Süper Lig maçını kazanan Gaziantep FK, kendi tarihindeki en uzun iç saha galibiyet serisini yakalamak için sahaya çıkacak. Daha önce üst üste yedi iç saha galibiyeti alamadı.
Son beş Süper Lig deplasmanında puan alamayan Bodrum FK, en son Şubat-Nisan 2019 döneminde 2. Lig’de altı maçlık bir mağlubiyet serisi yaşamıştı. Süper Lig’de son dört iç saha maçında gol yemeyen Gaziantep FK, bu seriyi hem kulüp rekoruna dönüştürdü hem de ligde devam eden en uzun serinin sahibi oldu.
Bu sezon Süper Lig’in en az gol atan takımı olan Bodrum FK (14), aynı zamanda rakip fileleri havalandıramadan en fazla maçı tamamlayan ekip konumunda (10). Penaltıdan gol yemeyen üç takımdan biri olan Bodrum FK (Adana Demirspor ve Alanyaspor ile birlikte), son olarak Nisan 2024’te 1. Lig’de Adanaspor karşısında penaltıdan gol görmüştü.
Süper Lig’e bu sezon yükselen diğer iki takıma (Eyüpspor & Göztepe) gol atan Deian Sorescu, Youssef En-Nesyri'nin ardından ligin üç yeni ekibine de gol atan ikinci oyuncu olmayı hedefliyor.
Son iki Süper Lig maçında birer gol kaydeden David Okereke, son olarak Ekim-Kasım 2019 döneminde Belçika Ligi’nde üst üste üç maçta gol atmıştı (Club Brugge). Bodrum FK’nın bu sezon en çok gol atan oyuncusu George Puscas (5), en son 2021/22 Serie B sezonunda Pisa formasıyla daha yüksek bir gol sayısına ulaşmıştı (8).
Son altı deplasman maçını kaybeden Volkan Demirel, Bodrum FK ile çıktığı dört dış saha karşılaşmasından da puansız döndü. Süper Lig kariyerinde çalıştırdığı hiçbir takımda (Fatih Karagümrük, Hatayspor & Bodrum FK) üst üste beş deplasman mağlubiyeti almayan Demirel, bu seriyi sonlandırmak için mücadele edecek.
Yorumlar
Kalan Karakter: