ŞAKA GİBİ
Antalya’da yaşayan Ersin Akbaş’ın (53), doğumunda kız ismi yazdırılarak başlayan isim karışıklığı nedeniyle başına gelmeyen kalmadı.


2 İSİMLE 2 KERE ASKERLİK YAPTIM
1986 yılında gerçek ismi Ersin Akbaş olarak askere çağrılan talihsiz adam, 18 ay askerlik yaptıktan sonra 1990'daki Körfez krizinde 15 günlük seferberlik görevi için bu kez Ersün ismiyle askere alındığını öne sürdü.
SGK PRİMLERİM YOK SAYILDI
1984 yılında annesinin yanında işçi olarak çalıştığı için SGK girişi bulunan Akbaş, 1991 yılında açtığı tuhafiye dükkanıyla gelir vergisi mükellefi oldu. 2007 yılında ise kendisine ait iş yerinin kapatıldığını öne sürdü ve bu iş yerinin ‘çay ocağı’ olduğunun kendisine bildirilmesiyle neye uğradığını şaşırdığını söyledi. Durumu sorgulayan Akbaş, BAĞKUR'da ödenen primlerin farklı isimde olduğunu, SGK kayıtlarında da Ersin isminde kaydının yer almadığını ve önceden ödenen primlerinin yok sayıldığını iddia etti.
Akbaş, 2006'da isminin Ersin olması için Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açarak gerçek ismine 2008'de kavuştu.
HERKES ‘SEN KİMSİN’ DİYE SORUYOR
Ağır vasıta şoförü olan Ersin Akbaş, ehliyetinde, SRC belgesinde ve kimliğindeki isimler farklı olduğu için belgesini yenileyemediğini ve yaklaşık 1 yıldır işsiz kaldığını ileri sürdü. Zor durumda olduğunu ifade eden Akbaş, "Sürekli mağdur oluyorum, dava açmaktan bıktım. Benim çektiğim mağduriyeti Allah kimsenin başına vermesin. Artık gücüm yetmiyor. İş bulmakta da sıkıntı çekiyorum. Ağır vasıta şoförüyüm ben. SRC belgemde ismim farklı, kimliğimde farklı. Belgemi yenileyemiyorum, bu yüzden işe alınmıyorum. Sen kimsin diye soruyor herkes" dedi.
BAŞKASININ YERİNE CEZAEVİNDE YATTIM
2011 yılında isim benzerliğinden dolayı başkası adına cezaevinde yattığını da ileri süren Akbaş, “Sen biriyle tartışmışsın dediler, Ersun Akbaş olarak hapishaneye attılar. Annem Zonguldak’tan geldi 2 bin lira para yatırdı hapisten öyle çıkabildim. Ersun Akbaş olarak kaydım olduğu için ben Ersin’im diyemiyorsun. Yaşamaktan bile korkar oldum. Ne olacağım meçhul” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: