Plancia Magna şehre iniyor
Tarihin ilk kadın belediye başkanı, Perge'nin kızı Plancia Magna, yüzyıllardır farklı kültürlere kucak açan Kaleiçi'ne geliyor ve yaşayan antik kentte Muratpaşa Belediyesi'nin OldTown festivali başlıyor


BAŞKANLA YÜRÜYECEK
Bu yıl Ukrayna'nın onur konuğu olarak katılacağı festivalde, 3 kıta 24 ülke 48 şehirle birlikte antik dönemin Antalya bölgesi Pamfilya'ya başkentlik yapan Perge'yi yöneten, tarihin ilk kadın belediye başkanı Plancia Magna da yer alacak. Plancia Magna, Karaalioğlu Parkı'ndan başlayacak ve Atatürk Caddesi boyunca devam edip Kale Kapısı'ndan tarihi Kaleiçi'nin sokaklarında devam edecek geleneksel festival kortejinde belediye başkanlarıyla birlikte yürüyecek.
ANI DEFTERİ AÇILACAK
Plancia Magna, geleneksel festival kortejinin ardından, canlı heykel performansıyla festival süresince tarihi Üç Kapılar'da olacak. Plancia Magna için bir anı defterinin de açılacağı etkinlikte hem kent sakinlerine hem de Kaleiçi'nin yerli ve yabancı konuklarına Perge'nin yöneticisi, tarihin ilk kadın belediye başkanı Plancia Magna tanıtılacak.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: