Piyanonun sihirli elleri Muratpaşa'da
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say tarafından keşfedilen piyanist Iraz Yıldız'ı makamında kabul etti. Başkan Uysal, piyanist Yıldız'ın Antalya'nın yetiştirdiği önemli bir sanatçı olduğunu belirterek, farklı projelerde bir araya gelebileceklerini söyledi


Çukurova Devlet Konservatuarı'ndan başlayan Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuarı'nda devam eden ve dünyaca ünlü piyanist ve 2009'da Uluslararası Antalya Piyano Festivali'nde Fazıl Say'ın keşfiyle hayatı değişen 24 yaşındaki piyanist Iraz Yıldız, Başkan Uysal'ı makamında ziyaret etti.
Brüksel Kraliyet Konservatuarı, Paris Ecole Normale Superieureve Rotterdam Codarts gibi dünyanın önemli müzik okullarında eğitimlerini tamamlayarak Türkiye'ye dönen başarılı piyanist Yıldız, yeni projelerini, hedeflerini Başkan Uysal'la paylaştı. Yıldız, Türkiye'de sanatla ilgilenen ve piyano konusunda dinleyici olarak dahi kendini geliştirmek isteyen önemli bir kitle bulunduğunu aktardı. Başkan Uysal, kedisinin Antalya'nın yetiştirdiği önemli sanatçılardan biri olduğunu belirterek farklı birçok projeyi gerçekleştirebileceklerini söyledi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: