Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenecek 17'nci Uluslararası Piyano Festivali, bugün başlıyor. Her yıl Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) sevenleriyle buluşan festival, daha fazla katılımın sağlanması amacıyla bu yıl ilk kez EXPO 2016 Antalya Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Bu yıl 17. düzenlenecek olan Antalya Uluslararası Piyano Festivali’nin tanıtım ve basın toplantısı yapıldı. Yıldızlar geçidine sahne olacak festivalde bu yıl Zhang Zou, İspanyol Manolo Carrasco, Julian Rachlin, piyanist ve klavsenist Tolga Atalay Ün, Gökhan Aybulus ve dünyaca ünlü İtalyan piyanist Roberto Cominati gibi müzik dünyasından birçok yetenekli isim sahne alacak.
BÜTÜN ZORLUKLARA RAĞMEN FESTİVAL
17. Antalya Uluslararası Piyano Festivali’nde yıldızlar geçidi yaşanacak. Sanat yönetmenliğini Orkestra Şefi Gürer Aykal’ın yapacağı festivalde Zhang Zou, Manolo Carrasco, Julian Racjlin, Darrell Ang, Gökhan Aybulus, Roberto Cominati gibi yerli ve yabancı birbirinden ünlü isimler yer alacak. Antalya’nın Expo 2016 etkinlikleri ile birçok sanatçıya ev sahipliği yaptığını belirten Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Hem ülkemizin hem de dünyanın en önemli yıldızlarıyla adeta bir yıldız yağmuru yaşadık. Şimdi de yine Expo Kongre Merkezi’nde 14 Ekim’e kadar büyük bir klasik müzik ve piyano ziyafeti yaşayacağız” diyerek sözlerine başladı. Başkan Türel, “Bu yıl üzücü terör olayları ve 15 Temmuz meseleleri ile uluslararası sanat organizasyonlarında çok büyük zorluklar yaşandı. Ancak bütün bu zorluklara rağmen sayın hocamızın ve organizasyon komitemizin çabaları sayesinde piyano festivalimiz 17. yılına yakışan bir görkeme kavuştu. Türkiye’nin ve Dünya’nın birçok terör eylemleri nedeniyle zorluklar yaşadığı bir süreçte bu festivali yapıyor olmak ancak Antalya’ya nasip olurdu ve biz bunu başardık. Gürer Aykal’ın olduğu yerde elbette başarısızlık söz konusu olmaz” şeklinde konuştu.
BİR TAŞLA İKİ KUŞ
Piyano festivali sayesinde Antalya’da önemli bir sanat festivali yaşanacağını söyleyen Başkan Türel, “İspanya’dan, İtalya’dan, Çin’den, Avusturya’dan çok önemli sanatçılar var. Antalya Piyano Festivali bütün her şeyiyle Dünya’nın saygın müzik festivallerinden biri olarak yoluna devam ediyor. Film festivalimizin 53. Yılı için sevinirken piyano festivalimizin de 17. Yılına gelmesi önemli bir gurur kaynağı” dedi. Bu yıl festival konserlerinin Expo 2016’da yapılacağını söyleyen Başkan Türel, “Buna geçen sene karar vermiştik. Böylesine büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptığımız süreçte Expo alanın içerisinde Avrupa’nın en büyük kültür merkezi olduğunu düşünürsek, bizim de piyano festivalimizi Expo tarihleri içinde yapmamız bir taşla iki kuş vurmak demek. Piyano festivalinin en önemli kitlesi çocuklarımız ve gençlerimiz. İşte çiçek ve çocuk temalı Expo’ya bu piyano festivali iyi gelecek. Bu uluslararası bir markadır. Bu ne kadar güçlenirse Antalya o kadar güçlenir. Antalya hepimiz. Hep birlikte bu festivallerin güçlenmesinde Antalyalıların desteği en büyük şansımız oldu” şeklinde konuştu.
SANATÇILARIN HEPSİ DÜNYA YILDIZI
Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın onursal şefi Gürer Aykal ise, “Sanatın devam etmesi kadar güzel bir şey olamaz. Antalya’yı dünyaya açan EXPO 2016 var. Burada tabi ki de nasıl seyircilerle karşılaşacağımızı bilemiyoruz. Bu nedenle seçilen eserler oturup dinleyeceğiniz eserlerden oluştu. 3 bin 900 kişilik bir salonda dinleyicilerimizin karşısına çıkacağız. Çok güzel bir orkestra tanısı olacak. Bu konserler ile daha çok seyirciye ulaşacağız” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: