Özel sektör öteleme bekliyor
EYLÜL ayının gelmesi, sonbahara ertelenen kredi, vergi ve prim ödemeleri nedeniyle özel sektörün endişelerini artırdı. İşletmelerin henüz bu ödemeleri yapacak güce erişmediğini belirten Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, Antalya firmaları için 1 yıl daha öteleme talebinde bulundu


ERTELEME ANTALYA'NIN HAYRINA OLUR
Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, öteleme ile ilgili kararın olabilecek en kısa sürede alınarak, açıklanmasının piyasalara moral aşılayacağını belirterek, ekonomideki toparlanma sürecinin bu karar ile ivmeleneceğini vurguladı. Ayrıca firmaların bu ödemeleri yapacak güce henüz tam anlamıyla erişmediğine dikkati çeken Bahar, "Türkiye'nin ikinci çeyrekteki ekonomik performansı hizmet sektöründe yüzde 25, sanayi sektöründe yüzde 16,5 daralmayı işaret etmektedir ki bu iki veri Antalya ile birebir uyumludur. Antalya ekonomisi pandemi nedeniyle en az dörtte bir oranında küçülmüştür. Ağustos ayı itibarıyla başlayan turizm faaliyetlerinden elde edilecek gelir, Antalya ekonomisinin düzelmesine yetmeyecektir. Hazırlıksız yakalandığımız ve böylesi büyük kayıplara neden olan bu süreç, mevcut potansiyel ile sübvanse edilemez. Açılan yaralar henüz kapanmamışken, şirketlerimizin ve esnafımızın omuzlarına ek bir yük bindirmemek, Antalya ekonomisinin hayrına olacaktır" dedi.
HALEN TOPARLANMA SÜRECİNDEYİZ
Pandemi kaynaklı belirsizliğin halen geleceği gölgelediğini ifade eden Başkan Bahar, "Haziran ayı ile başlayan kontrollü sosyal hayat, ekonomik toparlanma sürecini başlatmıştır. Unutulmamalıdır ki halen bu sürecin içerisindeyiz, halen toparlanmaya çalışıyoruz. İvmelenmek için, üst üste yığılan borçların yeniden yapılandırılması gerekmektedir. Düştüğü yerden kalkma gayreti içerisinde olana destek olunması gerekir ki bir an önce toparlanabilsin. Aksi halde, olası yeni bir yük, başlanılan yere geri dönülmesine neden olabilir. Devletimiz kısa çalışma ödeneği ve işten çıkarma yasağını 2 ay daha uzatarak hem çalışanın hem de işverenin elini rahatlatmıştır. Ekim, kasım ve aralık aylarına ötelenen vergi ve prim ödemelerinin 2021 yılı sonuna ertelenmesi ya da yeniden yapılandırılarak ödenebilir taksitlere bölünmesi toparlanma sürecindeki tüm işletmelerin gücüne güç katacaktır. Ayrıca mart ayından itibaren kullandırılan 6 aylık ödemesiz krediler, '1 yıl ödemesiz 5 yıl vade' olacak şekilde revize edilmelidir" şeklinde konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: