Antalya OSB'nin tanıtım toplantısı, Antalya OSB Müdürlüğü binasında gerçekleştirildi. Toplantıya Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, OSB Müdürü İlhan Metin, yönetim kurulu ve müteşebbis heyet üyeleri, sanayiciler, bölge çalışanları ve eğitim kurumlarının temsilcileri katıldı.
45 YENİ EĞİTİM
Programın açılış konuşmasını yapan Ali Bahar, 2016 yılı kapsamında bölge çalışanlarına yönelik 45 eğitim verileceğini söyledi. 2015 yılındaki 26 eğitimde toplam 945 sertifika dağıtıldığını ve genel memnuniyet oranının yüzde 94 olarak ölçüldüğünü belirten Bahar, 2016 yılı eğitim hedeflerini iki katına çıkardıklarını, yılsonu itibariyle bölge çalışanlarına toplam 2 bin sertifika vermeyi planladıklarını ifade etti.
SANAYİCİYE İNGİLİZCE EĞİTİMİ
45 eğitimin bölge sanayicilerinin istekleri doğrultusunda oluşturulduğuna dikkat çeken Bahar, "2016 yılı eğitim takvimimiz kapsamında İnsan Kaynakları Performans Yönetim Sistemi Kurulum ve Geliştirme Eğitimi, İleri Excel, Üretim Süreci Yönetimi, Ustabaşılarda Yönetim Becerisi, Dış Ticaret, İngilizce Dil Eğitimi, Sanayici Fon ve Hibe Kaynakları, Kobilerde Markalaşma ve Kaynakçılık gibi 45 eğitim gerçekleştirilecek ve eğitimlerimiz yine ücretsiz sunulmaya devam edecek" dedi.
MESLEKİ EĞİTİM DE VERİLECEK
Bu yılki eğitim programında ilk kez mesleki eğitimlere de yer verdiklerini aktaran Bahar, "Yeni eğitim programımız kapsamında kaynakçılık gibi mesleki eğitimler de verilecek. Biliyorsunuz yeni yasaya göre artık tüm çalışanlarımızın yaptığı işle ilgili yeterlilik belgesi olması gerekiyor. Bölgemizde istihdam edilmiş, alaylı diye tabir edilen tüm teknik personelimizin gerekli belgelere sahip olması için kapsamlı bir çalışma başlattık. Çalışanlarımız, alacakları eğitimler ile hem bilgi ve becerilerini artıracak, hem de uzun yıllardır icra ettikleri meslekte gerekli yeterliliğe sahip olduklarını belgeleyebilecekler" diye konuştu.
YAŞAM BOYU ÖĞRENME
Eğitimin, Antalya OSB'nin vazgeçilmez bir unsuru olduğuna vurgu yapan Bahar, şöyle dedi:
"Rekabet edebilmenin verimlilikten, verimliliğin ise insana yapılan yatırımdan sağlandığı, bu iki unsuru besleyen ana kaynağın da eğitim olduğu değişmez bir gerçek olarak karşımızda duruyor. Yaşam boyu öğrenme, kendimiz için olduğu kadar hem çalışanlarımız hem de işletmelerimizin geleceği için bir zorunluluk ve hatta Türkiye koşullarında bir memleket meselesi haline gelmiştir. Yaşam boyu eğitim hayalini gerçeğe dönüştürmek, rekabetin ve verimliliğin sürdürülebilmesine katkı sağlamak için göreve gelir gelmez Eğitim ve Kalite Müdürlüğümüzü kurduk ve eğitim çalışmalarına hız kazandırdık. Eğitim seferberliğine başlarken, eğitim hizmetini en yüksek kalitede sunmayı amaçladık. Bilimsel veriler ışığında, işletmelerimizin ihtiyacına göre hazırlanan eğitim programlarımızı Milli Eğitim Bakanlığı, Türk Standartları Enstitüsü ve özel eğitim kurumlarının işbirliği ile oluşturduk."
Yorumlar
Kalan Karakter: