Avrupa’nın en uzun, dünyanın ise denize en yakın ikinci en uzun teleferik hattı olma unvanını taşıyan tesis, hem görsel şöleni hem de ekonomik katkısıyla Kemer’in simgelerinden biri haline geldi.
2007 yılında faaliyete geçen teleferik, yaklaşık 60 milyon Avro yatırımla İsviçreli mühendislik teknolojisi kullanılarak inşa edildi. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti Antalya Körfezi, Phaselis ve Olympos Antik Kentleri ile Toros Dağları’nın eşsiz manzarası eşliğinde zirveye taşıyan hat, Kemer’e olan ilgiyi artırarak bölge ekonomisini canlandırıyor.
Olympos Teleferik Genel Müdür Yardımcısı Haydar Culfa, teleferiğin bölgeye katkılarını: “Olympos Teleferik, sadece zirveye ulaşım sağlayan bir sistem değil; aynı zamanda Kemer’in uluslararası tanıtımında kilit rol oynayan bir marka. Her yıl on binlerce turisti zirveye taşıyoruz. Bu da bölge ekonomisine doğrudan katkı anlamına geliyor” diye ifade etti.
Güvenlik standartlarının ön planda tutulduğu teleferikte, 80 kişilik kabinler her 10 dakikada bir kalkış yapabiliyor. Ziyaretçiler zirvede doğayla iç içe yürüyüş rotaları, panoramik fotoğraf alanları ve eşsiz atmosferle buluşuyor. Ayrıca Tahtalı Dağı; yamaç paraşütü, doğa yürüyüşü, fotoğrafçılık ve trekking gibi doğa sporlarına da ev sahipliği yapıyor.
Yılın dört mevsimi ziyaretçilerine açık olan Olympos Teleferik, yaz aylarında serinliğiyle, kış aylarında ise kar manzarasıyla dikkat çekiyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: