Yılın ilk organizasyonunu Nevruz bayramında İranlı turistler ile başlatan işletmeler, Haziran ayı ortasından itibaren ise dünyaya açılıyor. Başta Rusya olmak üzere Almanya, Hollanda, Polonya, İran ve Iraklı turistlerin büyük rağbet gösterdiği rafting, bölgede 53 işletmeye ekmek kapısı oldu. Ancak son yıllarda Köprüçay'da düşen su debisi ve tanıtım eksikliği sebebiyle her geçen sezonu mumla arar hale geliyor. Köprülü Kanyon Turizmi Geliştirme Kooperatifi Başkanı Refik Armağan, Türkiye'nin en önemli doğal rafting merkezi olan Köprüçay'ın bazı bölümlerinde çayın ortasında oluşan adacıklarda botların taşlık alanlara oturduğunu belirterek " Tedbir alınmazsa geleceğimiz parlak değil" dedi.
HEDEF 700 BİN TURİST
Köprülü Kanyon Turizmi Geliştirme Kooperatifi Başkanı Refik Armağan, Mart ayında Nevruz bayramı sebebiyle gelen İranlı turistlerle açtıkları sezonda istediklerini bulamadıklarını söyledi. Mart ayından buyana işletmelere her an turist gelecekmiş gibi hazır beklediklerini söyleyen Armağan, " Ümitlerimizi bu yıl erken rezervasyon rakamlarının geçtiğimiz yıllara oranla çok iyi olması sebebiyle Haziran ayına bıraktık. Seçimler ve dünya kupasına rağmen son 3-5 gün içerisinde istediğimiz rakamlara ulaşmaya başladık. Eylül ayı ortalarına kadar en az 650-700 bin yerli yabancı turist bekliyoruz. Türkiye’nin dışında Almanya, Rusya, Polonya ve Hollanda ağırlıklı ziyaretçilerimiz oluyor. İran ve Irak şu anda büyük ilgi duyuyor. " dedi.
SU SEVİYESİ PROBLEM
İşletmelerin elinden geleni yapmasına rağmen Köprüçay'daki su seviyesiyle ilgili bu yıl büyük sıkıntıları olduğunu söyleyen Armağan, " Botlar Köprüçayın ortasında rafting güzergahı üzerinde oluşan adacıklardaki taşlara oturuyor. Bu yıl kar yağmadığı için suyun seviyesi çok düşük. Seviyenin yüksek tutulması için yukarıda bulunan Kasımlar Barajı’nın Köprüçay'ı beslemesi gerekiyor. Rafting gerçekten bir macera sporu. Turistlerin buraya rafting yapmış olmak için gelmelerini istemiyoruz. Gelenler öyle memnun kalsınlar ki gitsin memleketlerinde, köprülü kanyonu övsün, memleketimize turizm ve döviz akıtalım. Tedbir alınmazsa gün gittikçe kötüye gidiyor. Burada büyük şirketler vardı, hepsi bitti gitti dayanamadılar." diye konuştu.
TANITIM EKSİKLİĞİ
Bölgenin bir doğa harikası ve ülkenin en önemli rafting merkezi olmasına rağmen hiçbir şekilde tanıtım yapılmadığını söyleyen Armağan, kendi imkanlarıyla tanıtım yapmaya çalıştıklarını ancak bunun yeterli olmadığını belirterek " Sağolsun gazeteciler de olmasa tanıtılmayacak. Avrupa’dan turist getirmek için her uçak başı kaç bin dolar teşvik veriliyor ama Köprülü Kanyonu ayakta tutalım, daha iyiye götürelim, daha çok insan gelsin diye bir gayretimiz yok. Belki de buranın kıymetinden haberleri yok, olsa eminim onlar da sahip çıkar. Çünkü böyle bir varlık yok edilemez, ileriye taşınır." dedi.
Köprüçay tanıtım bekliyor
Antalya'nın en önemli turizm destinasyonlarından olan ve Köprülü Kanyon Milli parkı sınırları içinde bulunan Köprüçay, tanıtım eksikliği yaşıyor. Köprülü Kanyon Turizmi Geliştirme Kooperatifi Başkanı Refik Armağan, kendi imkanlarıyla tanıtım yapmaya çalıştıklarını ancak bunun yeterli olmadığını belirterek


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: