Kepez Kültür'de 3805 Sokak, en prestijli cadde olacak
KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, üniversite gençlerinin sosyal yaşam merkezi olan Kültür Mahallesi'ndeki Kafeler Caddesi olarak bilinen 3805 Sokak'ı, güzelleştirme projesiyle Antalya'nın en prestijli caddesine dönüştüreceklerini söyledi


Başkan Tütüncü, 3805 Sokak'ı, daha işlevsel ve estetik hale getirecek olan projenin yapımını yakından takip ediyor. Projenin görsel fotoğraflarını sosyal medya hesaplarından paylaşan Başkan Tütüncü, yapımı başladıktan sonra 2'nci kez semte gelip sokakta bir süre yürüdü ve devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
80 BİNDEN FAZLA ÖĞRENCİ BU SOKAKTA
Cadde esnafının isteklerini dinleyen Başkan Tütüncü, 3805 Sokak'ın Akdeniz Üniversitesi'nin hemen yanı başında 80 binden fazla öğrencinin sosyal vakitlerini değerlendirdiği kafeterya ve restoranların bulunduğu bir nokta olduğunu anımsattı. Kafeler Caddesi olarak bilinen sokağın, esnaf için de önemli ticaret merkezi olduğuna işaret eden Başkan Tütüncü, "Bu sokak, hizmet sektörünün neredeyse ilçemizde kalbinin attığı en önemli yer. Bu nedenle caddeyi daha da güzelleştirelim istedik. Çünkü gençlerimiz, esnafımız her şeyin en iyisine layık" dedi.
Kafeler caddesinin önemli bir ziyaret noktası olduğunu özellikle geceleri ışıl ışıl ortamıyla ziyaretçileri davet eden bir görünüme kavuşacağını söyleyen Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, "Proje için mahalle sakinlerimizle, esnafımızla toplantılar yaptık. Mümkün olduğunca onların hepsinin taleplerini karşılayan güzel bir cadde projesi hazırladık. Tamamlandığı zaman bölge çok daha güzel olacak" diye konuştu.
DEKORATİF KENT MOBİLYALARI KULLANILACAK
Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün, bölgedeki esnafın ve yaşayanların talepleri doğrultusunda hazırladığı proje kapsamında sokağın düzenlemesi yapılıyor. 75. Yıl Caddesi ile Dumlupınar Bulvarı arasındaki 20 metre genişliğinde ve 954 metre uzunluğundaki sokakta, iki yönlü trafik akışını koruyan bir proje hazırlandı. Mevcut asfalt kazınarak kaldırıldı. Kaldırım ve yol genişliklerinin orantılı olarak yeniden düzenleneceği bölgede, sıcak asfalt ve baskı beton kaldırım çalışması yapılacak. Dekoratif mantar park taşlarının konulacağı kaldırım da, görme engelliler için yürüyüş yolu da olacak. Yol kenarlarında otopark alanları oluşturulacak ve çöp konteynırları yer altına alınacak. Çeşitli türde ağaçların dikileceği yayalaştırılmış alanlara, oturma mobilyaları konulacak.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: