Gazipaşa'daki elektrik kesintilerinin yalnızca günlük yaşamı değil, esnafı, üreticileri, öğrencileri ve sağlık hastalarını ciddi şekilde etkilediğini ifade eden Milletvekili Kaya, özellikle solunum cihazına bağlı hastaların hayati risk altında olduğunu belirtti. Kaya, “Elektronik cihazlar bozuluyor, esnaf iş yapamaz hâle geliyor, üreticilerimiz ve öğrencilerimiz büyük zarar görüyor. Vatandaşlarımız maddi kayıplara uğruyor, solunum cihazına bağlı hastalar ise hayati risk altında kalıyor. Bu kabul edilemez bir durumdur!”
Eski Altyapı ve Çürük Direkler Büyük Tehlike Yaratıyor
Kaya, Gazipaşa'nın Karaçukur, Yenigüney, Çimenbağ, Üçkonak, Esenpınar ve Akoluk mahallelerinde 40 yıldır kullanılan çürümüş ahşap elektrik direklerinin büyük bir tehlike oluşturduğunu vurguladı. En ufak bir fırtınada kesintilerin yaşandığını belirten Kaya, bu durumun yıllardır çözüme kavuşturulmadığını söyledi.
“Bakanlık Derhâl Harekete Geçmeli”
CHP’li Kaya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nı Gazipaşa’daki elektrik altyapısını güçlendirmeye, eskiyen direkleri yenilemeye ve vatandaşların yaşadığı mağduriyeti gidermeye çağırdı. Kaya, “Gazipaşa halkı artık bu kesintilere mahkûm edilemez. Elektrik gibi temel bir ihtiyacın bu kadar sıkıntılı hâle gelmesi kabul edilemez. Bakanlık derhâl harekete geçmeli ve Gazipaşa’ya gerekli yatırımları yapmalıdır.”
Milletvekili Kaya, konunun takipçisi olacağını ve Gazipaşa halkının yaşadığı mağduriyetin bir an önce giderilmesi için gerekli adımların atılmasını sağlayacağını belirtti.
Yorumlar
Kalan Karakter: