Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Leonardo da Vinci Programı kapsamında Slovenya'ya gönderilen 5 personel, ipli kurtarma, sıkışmış araçtan kurtarma, acil tıbbi müdahale ve yaşam desteği teknikleri konularında eğitim aldı. Proje kapsamında itfaiye personeli, Çek Cumhuriyeti'nde de "araçtan kurtarma" eğitimi alacak.
18 aylık süreyi kapsayan program sonunda "Eğiticilerin Eğitimi" programı dahilinde yetiştirilecek personeller tüm itfaiye personeline "uygulayıcı eğitim" verilmesinde görev alacaklar.
Bu arada Büyükşehir İtfaiyesi, İtfaiyecilik Haftası etkinlikleri kapsamında Karaalioğlu Parkı'nda tatbikat gerçekleştirdi. Tatbikatta, senaryo gereği yüksek katlı bir apartmanın çatısında yaralanan kişi kurtarıldı. İp köprüsü kuran itfaiye ekipleri yaralıyı kurtarıp sedyeye aldı. Parktakilerin ilgiyle izlediği tatbikat, vatandaşlardan beğeni topladı.
Yorumlar
Kalan Karakter: