Antalya Eczacılar Odası Başkanı, İsmail Erçin, euro kurunun yüzde 23.5 oranında artışının üreticiyi memnun etmediğini bu nedenle de ilaçların piyasada bulunamadığını dile getirdi. Başkan Erçin, “Üretici, ecza depolarına, ecza depoları da, eczanelere ilaçları yollamadığı için vatandaşlar ilaca ulaşmakta problem yaşıyor.” dedi.
Daha Gerçekleri Yansıtan İlaç Fiyatlandırılmaları Yapılmalı
İlaç fiyatlandırma politikasının yeniden elden geçirilmesi gerektiğini dile getiren Başkan Erçin, “Biz gerekli mercilere başvurularda bulunduk ama bir geri dönüş alamadık.” dedi. Üreticilerin artan maliyetleri nedeniyle bu fiyatları uygun görmeyip piyasaya ilaç sunmamaları nedeniyle problem yaşandığını belirten Başkan Erçin, bu durumun düzelmesi için üreticilerle Sağlık Bakanlığının bir araya gelmeleri gerektiğini ve daha gerçekleri yansıtan bir ilaç fiyatlandırılması yapılması gerektiğini dile getirdi.
Kurun Artması Fayda Sağlamadı
Sağlık sektöründe en çok sıkıntıyı çeken paydaşlardan olduklarını dile getiren Başkan Erçin “Vatandaşla biz karşı karşıya kalıyoruz ve bu ilaçları temin etmek için ekstra zaman ve emek harcıyoruz ama ilaçları bulamıyoruz. Kurun artması bir fayda sağlamadı, vatandaş hala ilaç bulamıyor.” dedi.
Vatandaş İlaç Aramak Zorunda Kalmamalı
Birçok ilaç grubunun temini yapılamadığını belirten Başkan Erçin, hem çocuk hem de yetişkin hepatit aşılarının piyasada bulunamadığını ayrıca vatandaşların birçok göz damlasını da piyasada bulamadığını belirtti. Bakanlığın piyasada 10 tane ilaç bulunduğu takdirde ilaç için yok demediklerini hata olarak gördüğünü dile getiren Başkan Erçin, “İlaçtan 10 tane var ama hastalara 1000 tane lazım geriye kalan 990 hasta eczane eczane dolaşıp ilaç aramak zorunda kalmamalı” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: