Hürriyetçi Eğitim Sen Antalya 1 No’lu Şubesi’nin 2. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Genel kurulda konuşan Başkan Hilmi Taner, Hürriyetçi Eğitim Sen’in 13 Aralık 2021 tarihinde kurulduğunu hatırlatarak, Antalya şubesinin ise 25 Ekim 2022’de Genel Merkez tarafından görevlendirilmesiyle faaliyetlerine başladığını belirtti.
Taner, sendikanın Antalya’daki büyümesine dikkat çekerek, “2022 yılı Mayıs ayında 83 olan üye sayımız, 2023 Mayıs ayında 712’ye, 2024 Mayıs ayında 744’e ve 2025 Mayıs ayında ise 1064’e ulaştı. Bu sayıyla Antalya’nın 5. büyük sendikası konumuna geldik” dedi.
“600’e yakın okul ve kurum ziyareti yaptık”
Eylül ayından bu yana yaklaşık 600 okul ve kurum ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade eden Taner, bu sayıyla Antalya’da en fazla okul ve kurum ziyareti yapan sendika olduklarını söyledi.
Taner ayrıca, 11 Haziran 2023’te yapılan 1. Olağan Genel Kuruldan bu yana geçen 33 aylık süreçte üyeler ve birinci derece yakınları için yaklaşık 20 firma ve kuruluşla indirim anlaşması imzaladıklarını kaydetti.

Sahada aktif rol aldık
Sendika olarak eğitim çalışanlarını ilgilendiren konularda aktif şekilde görüş ve veriler paylaştıklarını belirten Taner, özellikle yönetici görevlendirmeleri konusunda hazırladıkları istatistiklerin kamuoyu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından takip edildiğini ifade etti.
Görevde oldukları 33 aylık sürede Valilik, üniversiteler ve İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine çok sayıda resmi yazı gönderdiklerini belirten Taner, bu yazıların yönetici atamaları, norm fazlası atamalar, ek ders ödemeleri, proje okulları öğretmen ve yönetici atamaları, CİMER başvuruları ve usulsüz işlemler gibi konuları kapsadığını dile getirdi.
Yeni dönemde de çalışmalarını sürdüreceklerini vurgulayan Taner, “Siyasileşmeden, meslek örgütü çerçevesinin dışına çıkmadan, milli ve manevi değerlerimiz ile Başöğretmenimiz Atatürk’ün çizdiği yoldan ayrılmadan eğitim çalışanları için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: