Faydalı böcekle üretimin sonuçları Tarla Günü'nde değerlendirildi
ANTALYA'nın Demre ilçesinde Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nce yürütülen biyolojik yöntemle narenciye zararlıları ile mücadele projesinin değerlendirildiği 'Tarla Günü' adlı etkinlik yapıldı


Geçen yıl İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından, Biyolojik ve Biyoteknik Mücadele Yöntemleri'nin yaygınlaştırılması kapsamında portakal bahçelerinde 'Tuzak, Böcek El Ele, daha Sağlıklı Nesillere' projesi başlatıldı. Proje, Köşkerler mahallesinde Cevdet Ferit Yılmaz, Mirsat Yılmaz, Ümmü Gülsüm Yılmaz, Sadık Tokgöz ve Recep Karatop adlı üreticilere alanda uygulandı. Proje kapsamında portakal bahçesine Akdeniz meyve sineğine karşı, kitlesel yakalama tuzakları asıldı. 21 dekarlık portakal bahçesine, faydalı böcek salınımı yapıldı. Portakal bahçelerindeki farklılıkları göstermek, gözlemlemek için üreticilerin katıldığı 'Tarla Günü' adlı etkinlik düzenlendi.
Biyolojik mücadele yöntemi uygulanan portakal bahçeleri ile kimyasal mücadele uygulanan portakal bahçelerinden alınan ürünler karşılaştırıldı. Tarla Günü'nde bilgilendirme yapan proje koordinatörü ve ziraat mühendisi Arzu Demirel, "Biyolojik mücadelenin sonuçlarını görüyoruz. Ürünlere bakarak bile bunu tespit etmemiz mümkün. Biyolojik mücadele yöntemi, Türkiye tarımının geleceğidir. Ancak biyolojik mücadele yöntemi ile ürettiğimiz ürünleri, sorun yaşamadan dış ülkelere satabiliriz. Gelecek kuşaklara sağlıklı ürünleri bu yöntemle sağlayabiliriz. Biyolojik mücadeleden vazgeçmeyelim" diye konuştu.
Etkinlikte projedeki üreticiler, 'Entegre Kontrollü Ürün Yönetimi' adlı projeye dahil edildi. Bahçelerden numuneler alınıp, üreticilere, sertifika verildi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: