Ak Parti Antalya il başkanlığında her 15 günde bir düzenlenecek değerlendirme toplantılarının ilki Antalya Milletvekili Enç, İl Başkanı Rıza Sümer, İl Kadın Kolları Başkanı Esra Özkoç ve il başkan yardımcılarının katılımıyla yapıldı. Enç 15 yıl öncesinde insanların Kürt olduklarını söyleyemediğini belirterek, “Bölge halkının devletimiz ile problemi yok. PKK, Kürt kimliğini temsil etmiyor. Taşeron bir örgüttür. Tek bir terör unsuru kalmayana kadar mücadele devam edecek. 2002'den önce de şehit haberleri geliyordu. PKK şuanda son hali ile mücadele ediyor. Teslim olan çocuklar bunun en büyük göstergesidir. Tehdit ve taciz yolu ile çocuklar dağa çıkarılıyor. Türkiye bütçesinin 3-4 katını bu sorunu çözmek için ayırdı. Türkiye ile sorununu demokratik olarak çözemeyenler de PKK'nın arkasındadır. Bu terör örgütlerinin Suriye'deki unsurlarına girmeden bu sorun tam olarak bitmez. Türkiye, Suriye'de yaşanılan yangını söndürmek istiyor. Yaşanılan olumsuz durumlarda bazıları felaket tellallarını çok güzel beceriyor. Ne yapalım diye soruyorum? Buna da cevap veremiyorlar. Dünyada sıkışmış bir piyasa var. Rusya ile yaşananlardan kesinlikle etkilendik” şeklinde konuştu.
SADECE ANTALYA’NIN PROBLEMİ DEĞİL
Türkiye'nin, haklı olduğu bir konuda, Rusya'yla yaşadığı sorun nedeniyle Antalya'da başta turizm sektörü olmak üzere bağlantılı diğer sektörlerin etkilendiğini belirten Enç, “Dünyada sıkışmış bir piyasa var. İnsanlar tatile giderken 2 kere 3 kere düşünüyorlar. Buna sadece Antalya'nın problemi olarak bakmıyorum. 2014 yılından beri sıkışmış ekonominin yavaş yavaş 'Krize doğu geliyoruz' naralarını duyuyorduk" sözleriyle değerlendirmelerine devam etti.
‘GERÇEĞİ GÖREREK SİYASET ÜRETİYORUZ’
Antalya'nın Türkiye'nin sektördeki yatak kapasitesinin yüzde 48'ini barındırdığını ve 36 bin çalışanıyla 35 milyar dolarlık ihracat girdisi sağladığını aktaran Gökçen Özdoğan Enç, “Biz etkilendik mi? Kesinlikle etkilendik. 'Etkilenmedik. Güllük gülistanlık, şahane' demiyorum. Diyememem de. Böyle bir hakkım da yok. Ancak bizim temel farkımız biz gerçeği görerek siyaset üretiyoruz. Hikayeler, sanrılar üzerine siyaset üretmiyoruz" dedi.
Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer ise turizm sektörünün daha önce de onlarca krizle karşı karşıya kaldığını ancak ilk defa bir paket açıklandığını söyledi. Ancak her şeyi devletten beklemenin de normal olmayacağını belirten Sümer, iş adamları ve yatırımcıların da bu ortamda sorumluluk alması gerektiğini söyledi
Yorumlar
Kalan Karakter: