Muğla genelinde bugüne 4 bin 174 afetzede öğrencinin okullara yerleştirme ve nakil işlemleri tamamladı. Depremzede öğrencilerin eğitime erişimlerinin üst seviyede sağlanabilmesi adına Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünce 13 ilçede kurulan Eğitim Danışma Masaları'nda, deprem bölgesinden gelen ailelere, eğitim konusunda rehberlik ve yönlendirme çalışmaları yapıldı. Görevli personel tarafından her bir veliye ulaşılarak süreç hakkında bilgi verildi. Afet bölgelerinden gelerek Muğla'da misafir edilen 4 bin 174 öğrenci, güvenli bir şekilde kendilerine en uygun okullara yerleştirildi.
'Doğal afet nedeniyle nakil' seçeneği kapsamında, okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında kayıtlı afetzede öğrencilerin nakilleri, yerleşim yeri adres bilgilerine bakılmaksızın İl-İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri koordinasyonuyla okul müdürlükleri tarafından e-okul sistemi üzerinden yapıldı. Ortaöğretim düzeyinde eğitim gören afetzede öğrenciler ise komisyonlarca kendilerine en uygun okullara yerleştirilmeleri sağlandı.
Depremzede öğrencilerin ders kitapları ve okul kıyafetlerinin temini okul müdürlükleri tarafından sağlanırken, 'Okul çantam' projesi ile misafir öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçları da karşılanıyor. Projeye, Sanayi ve Ticaret Odası, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlardan büyük destek geldi. Aynı zamanda öğrenciler, taşımalı eğitim kapsamına alınarak geçici barınma merkezlerinden okullarına ücretsiz ulaştırılıyor. Bu süreçte öğrencilerin herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına Muğla Valiliği koordinasyonunda, çeşitli kurum ve kuruluşların destekleriyle öğrencilerin ve ailelerinin okullara ulaşımları sağlanıyor.
Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından barınma merkezlerinde deprem bölgesinden gelen vatandaşlara ve depremden etkilenen çocuklara psikososyal destek veriliyor. Bunun yanı sıra Millî Eğitim Bakanlığı tarafından okulların açılmasıyla birlikte MEB Deprem Sonrası Psikososyal Destek Eylem Planı uygulamaya geçirildi. Bu kapsamda öğrenci, öğretmen ve velilere 'Deprem psikoeğitim programları' başlatıldı. Tüm okullarda görevli okul ve sınıf rehberlik öğretmenlerine, Rehberlik ve Araştırma Merkezleri'nde uzman psikolojik danışmanlar tarafından verilen eğitimlerin ardından okullarda öğrenci ve velilere psikoeğitim oturumları düzenleniyor.
Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte depremzede öğrencilerin yerleştiği okulları ziyaret ederek öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya geliyor.
Depremzede öğrenciler için imkanlar seferber edildi
MUĞLA Valiliği koordinasyonunda afet bölgesine yardım malzemeleri sevk edilmeye devam ederken, bir yandan da deprem bölgelerinden Muğla'ya gelen ailelerin ve okul çağındaki öğrencilerin barınma, eğitim ve temel ihtiyaçları karşılanıyor


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: