Demre İlçesi'nde ocak ayında meydana gelen hortumda tarım alanları zarar gören ve sigortası bulunmayan üreticilere Başbakanlık Afet Fonu'ndan 2 milyon 176 bin 170 lira ödenek dağıtıldı. Demre'de 17 Ocak günü meydana gelen hortum felaketinde çok sayıda sera zarar gördü. Demre Kaymakamlığı tarafından oluşturulan hasar tespit komisyonu yaptığı incelemede 235 çiftçinin 500 dekar serasında 10 milyon 841 bin 256 lira zarar olduğunu tespit etti. Yapılan çalışmalar sonrasında bu üreticilerden 32'sinin serasının TARSİM'den sigortalı olduğu belirlendi. TARSİM'den sigortalı çiftçilere sigorta tarafından 1 milyon 126 bin 325 lira ödeme yapıldı. TARSİM sigortalı olan çiftçilerin zararı yüzde 76 oranında karşılanırken, sigortası olmayan çiftçiler için ise Başbakanlık Afet Fonu'ndan 2 milyon 176 bin 170 lira ödenek gönderildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Demre Kaymakamı Murat Uz, şöyle dedi: "üreticilerimize bir uyarı yapmak istiyorum. Önümüzdeki sezon için üreticilerimiz mutlaka sera ve portakal bahçelerini TARSİM'e sigorta yaptırsın. Sigorta miktarının yarısını devlet karşılıyor. Bu felaket sonrası TARSİM'den sigortası olanların durumuna da bakarak hareket etsinler."
DEMRE'DE HORTUM MAĞDURLARINA 2 MİLYON LİRA
Demre İlçesi'nde ocak ayında meydana gelen hortumda tarım alanları zarar gören ve sigortası bulunmayan üreticilere Başbakanlık Afet Fonu'ndan 2 milyon 176 bin 170 lira ödenek dağıtıldı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: