Eğer ki Hürses Gazetesi’nin imtiyaz sahibiysem, köşe yazılarımla okuyucularımı bilgilendirerek yol alıyorsam kentimin ekonomisini ayakta tutan sektör olan turizme zarar veren herkesin karşısında olacağım. Bunun adı boşa kürek çekmekte olsa, ben kapımın önüne süpürmekle işe başlayacağım. Herkes benim gibi düşünse değil turizm sektörü Antalyam güllük gülistanlık olur da, birilerinin işine gelmiyor!..
‘Turizmde Darbe Dosyası’nın çok iyi okumanızı tavsiye ederim. O kadar önemli detaylar, o kadar ciddi ayrıntılar var ki hukuksal ve ticari boyutta da ilgilenilmesi gereken konuların sadece gazetemizin sayfalarında kalmasını istemiyorum. İstemiyorum çünkü turizm sektörünün kapısında bekleyen tehlikenin engellenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu gerçekler kişisel menfaatler uğruna turizmin sıfırlandırılması ve diğer ülkelere karşı Türkiye’nin imajının ciddi manada zarara uğratılmasına neden olacaktır.
Görünen köy kılavuz istemez. 99 ülkede faaliyetlerini sürdüren Tez Tour’un sadece neden Türkiye’de iflasını istediğinin yanıtını bulmak zor değil!..
Mısır’da otellerden alacaklı olan bir turizm firmasının Türkiye’deki otellere borçlu olması ve parayı ödememek için yaptığı operasyona yine bizim otelcilerin çanak tutmasını anlamak çok zor!..
Tez Tour’dan alacaklı olan 47 firmanın sonunun ne olacağını anlamayan varsa beri gelsin!..
Alkan’ın Antalya’dan İstanbul’a taşınması, Tez Tour ortaklarının yer aldığı diğer şirketlerin içinin boşaltılması sadece bir tesadüften mi ibaret!..
2014 yılında iyi bir ciro yapan, Türkiye’ye turist getiren en iyi 5.firma olan Tez Tour ortakları bu kadar başarılı giderken neden kendi ipini boynuna takar ve çekmeye kalkar!..
Levent Aydın, araştırma haberimizde okuduğunuz gibi önce şirketten mal kaçırıyorlar diye bangır bangır bağırırken, sermaye artırımı mahkeme kararıyla durdurulurken, bir de mahkemeden ayrı bir karar aldırıp şirkete özel bir denetçi atanmasına neden olurken, ne oldu da son anda şirket mal varlığını satarken satış iznini veren adam oldu!..
Bunlarla bitse iyi…
Tez’in şirketi Alkan Grup’un Kilit adamı Levent Aydın eski ortakları ile davalarla savaşırken nasıl oldu da Kilit Global birleşmesinde eski ortaklarının yolunu açtı?
Alexander Sinigibiski’nin Rus eşi Alexander Burtin’in sınıf arkadaşı Tez’in kurucusu ve Mali Koordinatörü turizm darbecileriyle neden mücadele ediyor!..
Kilit Global ve Galeri Kristal’in sahibi Tuncay Kilit daha Tez Tour’la ortak olmadan neden Tez Tour için büyük alacaklılarla pazarlık yapıyor hatta çekler kesip kesip dağıtıyor? Kilit’e kim, ne garantisi veriyor?
Küçük turizm işletmecileri bunlar yaşanırken hangi duruma düşüyor?
Bu darbe girişimleri sırasında Antalya’da kaç mağdur kapısına kilit vuruyor?
Grup şirket’in çalışanlar,tedarikçi ve devlet alacaklılarını bilmediğimiz sadece iflas mahkemesine başvuran 47 firmaya bir kuruş ödememek adına yapılan bu operasyonlarda, gerçeği görenler neden susuyor?
Her şeyden önemlisi, TEZ olarak ister iflas etsin ister etmesin, ister Alkan üzerinden ister Kilit Global üzerinden değil 849.000 kişi 1 milyon beşyüz kişi getirsin İn coming işinden sahip olduğu borçları ödemesi mümkün görünmüyor. Gelinen bu nokta da durum hiç ödemeyelim operasyonu mu?
Pegas’ın yaptığı gibi belki de başka ülkelerdeki operasyon hatasını Türkiye otelcilerine mal etmeyip otelini satıp borç takmadan 2015 sezonuna girebilirmiydi?
Tez Tour da yapabilir miydi?
ATİ’ye ait Amara Dolce Vita Oteli Kilit’e devretti. İflası erteleme istediği şirketinin 2015’te olası cirosunun gerçekleşeceği operasyonunu Kilit’e devrederek alacaklılara ve sezonda çalışacağı otellere karşı Kilit Global ile birlikteliğini açıkladı...
Anlayacağınız 20 yıl önce iki Rus ve bir Bulgar göçmeni tarafından temeli atılan ve son birkaç seneye kadar başarılı olan şirketin parayı hiç etme operayonunun her şeye rağmen Antalya’ya turist gelmesine ‘hizmet veriyoruz’a dönüşmesinin hikayesini ve merak edilen soruların yanıtlarını Hürses Gazetesi’nin araştırma özel haber dosyasında okuyacaksınız.
İyi haftalar diliyorum…
Yorumlar
Kalan Karakter: