DSİ Antalya Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, Aksu ilçesinde 4 bin 850 dekar tarım alanını modern sistemlerle sulayacak olan barajda, 191 bin metreküp kaya ve filtre dolgu imalatı yapıldığını söyledi.
Barajın gövde dolgusu imalatında kil ve kaya dolgu imalatının tamamlandığını aktaran Coşkun, “Sulama hattı boruları ve sanat yapılarının imalatları tamamlanmıştır. Orman rölekasyon ve kret ulaşım yollarının yapımı devam etmektedir. Antalya Aksu Karaöz Çepeli Barajı ve Sulaması işi kapsamında 4 bin 850 dekar tarım alanı borulu sistemle sulanacaktır. Bu proje tamamlandığında 2017 yılı birim fiyatları ile dekar başına 1 milyon 920 bin TL gelir artışı, ülke ekonomisine yıllık 9 milyon 312 bin TL katkı ve 582 kişiye de istihdam alanı sağlanması hedeflenmektedir” dedi.
ÇEPELİ BARAJI’NDA ÇALIŞMALAR TAM GAZ
Devlet Su İşleri (DSİ) Antalya Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, Aksu Karaöz Çepeli Barajı’nda çalışmaların hızla devam ettiğini kaydetti.


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: