Antalya Hürses, kentin hafızasını diri tutan, cesur ve anonim bir kalemi her çarşamba okuruyla buluşturmaya devam ediyor: “Bir Antalya Çocuğu.”
İlk yazısıyla “unutulmak istenenleri hatırlatma” iddiasını ortaya koyan bu gizemli yazar, bu hafta Kaleiçi’ndeki gençlik hareketine odaklanıyor.
31 Ekim gecesi, hiçbir kurum tarafından organize edilmeyen; sahnesi, protokolü, bütçesi olmayan bir buluşma…
10 bini aşkın gencin Kaleiçi sokaklarını festival alanına dönüştürmesi…
Ve asıl çarpıcı olan şu:
Gençler, protokol gelmediği için eğlendi.
Yazar, bu geceyi kendi cümlesiyle şöyle özetliyor:
“Bazı geceler festival, protokol gelmediği için güzeldir.”
Yazıda, kurumların yüksek bütçelerle yaptıkları festivallerde gençlerin neden yer bulamadığı; sahnelerin yükselip katılımın düşmesi; belediyeler etkinlik yaparken gençlerin eğlenceyi sokakta bulması keskin bir ironiyle anlatılıyor.
Bu köşe; Antalya’nın kurumlarıyla gençleri arasındaki kopukluğu, parıltılı sahneler ile gerçek samimiyet arasındaki farkı net bir dille ortaya koyuyor.
“Bir Antalya Çocuğu”nun kim olduğu bilinmeyecek.
Ama yazıları konuşulmaya devam edecek.
Her çarşamba, Antalya Hürses’te.
Yorumlar
Kalan Karakter: