Antalya Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Halinde domates dışında tüm sebzelerde kış ayına nazaran büyük ölçüde düşüş yaşandı. 2017 Ocak ayında 7 liraya kadar çıkarak zam şampiyonu olan sivri biber, mayıs ayı itibariyle 1 ila 1,5 liradan satılırken, yine kışın 6 liradan alıcı bulan kabak 80 kuruş, 2,5 liradan alıcı bulan salatalık ise 50 kuruştan satılıyor. Rusya’nın ihracat kapılarını açmasını bekleyen domates ise, çiftçinin yüzünü güldürüyor. Kışın 1-1,5 liradan alıcı bulan domates, yüzde 500’e varan artışla 5-6 liradan satılıyor. İhracatçı ve üreticiler, sebze fiyatlarındaki düşüşün temel nedenini yüksek üretim, domatesteki artış sebebini ise kış aylarında uzun süren soğuk hava dalgası ile ihracat durgunluğu olarak görüyor. Domatesin son bir aydır yükselişte olduğunu kaydeden çiftçilerden Salih Koyun, "Geçen aya nazaran fiyatlar domateste yükseldi. Rusya diyorlar ama Rusya’dan kaynaklanmıyor. Geçen ay 1-1,5 arasındaydı, şuanda 5 liraya kadar çıkıyor. Diğer ürünlerde ise düşüş var. Sıcaktan dolayı kaynaklanıyor" diye konuştu.
BİBER ÇİFTÇİYİ ÜZDÜ
Türkiye’nin sebze ve meyve başkenti Antalya’da, son bir ayda sıcaklığın 25 derecenin üstünde seyretmesi, sebze fiyatlarını etkiledi.


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: