Protokol kapsamında, muhasebe ve satış alanında uzmanlaşmaları için 20 kadın personel eğitim programına dahil edilecek.
Protokol imza töreninde; İŞKUR’u temsilen İl Müdür Yardımcısı Zekeriya İşler, Şube Müdürü Neva Akcayır ve Basın ve Halkla İlişkiler Şefi Oray Kuş yer alırken, ATSO adına Yönetim Kurulu Üyesi Behçet Ülker ve TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Serap Kocaoğlu katılım sağladı. ANTGİAD’ın kadın üyeleri Neslihan Yalçın, Esra Binbaşıoğlu, Merve Koçdemir, Sibel Polat, Yıldız Karabıyık, Merve Ulusoy ve Aslıhan Dazkır da programda hazır bulundu.
İki Ay Eğitim, İş Garantisi ve Maaş Desteği
İki ay sürecek olan teorik ve pratik eğitimler sonunda, kursiyer kadınlar doğrudan iş hayatına adım atacak. Eğitim süresince kursiyerler maaş alacak ve Genel Sağlık Sigortası primi ile iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primleri İŞKUR tarafından karşılanacak. Bu modelle hem iş dünyası için sürdürülebilir istihdam yaratılacak hem de kadınların iş gücüne katılımı teşvik edilecek.
ANTGİAD Başkanı Ercan Yavaş, iş birliğinin kadın istihdamı açısından önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, “Kadınların iş hayatına katılımı, sadece bireysel değil, toplumsal kalkınmanın da temel taşıdır. Kadın istihdamının artması, işsizliği azaltır, hane gelirlerini artırır ve ekonomik büyümeye ivme kazandırır. Bu iş birliği protokolünü tüm kadınlarımıza armağan ediyoruz. Kadınlara sunduğumuz bu fırsatın, diğer kentlere ve sektörlere de örnek olmasını diliyoruz” dedi.
Kadın Emeğine Değer Veren Proje
ANTGİAD, hayata geçirdiği bu projeyle, kadınların iş dünyasında daha güçlü ve aktif rol almasını desteklerken, bölgesel ve ulusal kalkınmaya katkı sunmayı hedefliyor. Konuşmasında kadın-erkek eşitliğinin altını çizen Yavaş, kadınların iş gücüne katılımının ülkenin geleceğine yatırım olduğunu belirtti.
Yavaş, “Bu projeyi sadece bir sosyal sorumluluk değil, Türkiye’nin geleceğine yatırım olarak görüyoruz. Kadınların meslek sahibi olması, ekonomik bağımsızlığını kazanması ve iş dünyasında söz sahibi olması için her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Bu iş birliği, umuyoruz ki, diğer sektörlere de örnek olur ve kadın istihdamı konusunda daha büyük adımların atılmasına vesile olur” ifadelerini kullandı.
“20 Kadının Kazancı Tüm Toplumun Kazancıdır”
Dünya Kadınlar Günü’nü kutladığımız bu günlerde kadın emeğine değer veren her projeye öncülük etmeye kararlı olduklarını ifade eden Yavaş, şunları söyledi: “Bugün imzaladığımız bu protokol sadece 20 kadının iş hayatına katılımını değil, onların ailelerinin refahını ve gelecekte onların izinden gidecek genç kızlarımızı da kapsıyor. Kadın emeğini destekleyen her projede yer alacağız. Bu anlamda, eğitim sonunda 20 kadının istihdamını garanti eden ANTGİAD üyesi iş insanlarımıza da teşekkür ediyorum.”
Yorumlar
Kalan Karakter: