Otizmli gencin, özgün eserlerinin bulunduğu sergi, Muratpaşa Belediyesi ve Adalya Vakfı işbirliğiyle Engelsiz Kafe’de kapılarını açtı.
Sergide, Baran’ın iç dünyasından ve düşüncelerinden yola çıkarak metaforik yaklaşımlarla ürettiği, genellikle karakalem ve çizgisel tekniklerle hazırlanmış 30 eser yer aldı.

Eserler arasında en eskisi 13 yıl, en yenisi ise yaklaşık 2 hafta öncesine ait çalışmalar bulunuyor.
Baran, yaptığı açıklamada, Dünya Otizm Farkındalık Günü’ne dikkati çekmek amacıyla bu sergiyi düzenlediklerini belirtti.
Otizme hitap eden çalışmaların da sergide yer aldığını aktaran Baran, serginin onun için bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.

Dünyayla ilgili düşüncelerini eserlerine yansıttığını dile getiren Baran, “Benim için iç dünyamı yansıtacak ve detaylarda gizli mesajlar olabilir, anlatmak istediğim olarak yaklaşımlarım var. Yaklaşımlarımı da ben buraya katıyorum ve mutluluğumu çizimde arıyorum." dedi.

Daha çok eser yapma gayesinde ve bu gibi sıkıntıları yaşayan insanlara destek çıkma düşüncesinde olduğunu ifade eden Baran, şunları kaydetti:
"İnsanlık namına gelişimi ve bilgi edinmeyi ön planda tutuyorum. Önemli olan insanın kendisini geliştirip insanlığını topluma katabilmesidir. Değerini topluma göstermesidir. Benim gözümde, bu sergide de yapmış olduğum şey bu. Şuan kendimi, kendime dönük kanıtlamış oldum bu sergiyle. Potansiyelimi ve gelecekteki olan potansiyellerimi bir ışık edasıyla kendimde parlatmış oldum. Umarım bu ışık hiç sönmez. Genel olarak benim gibi dertten muzdarip insanların da aynı başarıyı sergileyeceğine, potansiyel olarak içlerinde var olduğuna inancım tam."
Otizmli bireylerin yeteneklerinin ve potansiyellerinin görülmesinin amaçlandığı sergi, 3 Nisan'a kadar ziyaret edilebilecek.
Yorumlar
Kalan Karakter: