Antalyaspor’un 2019, 2020 ve 2021 yıllarına ait gelir-giderleri, Mali Müşavir Mehmet Çelik tarafından kalem kalem incelenip, detaylı bir rapor haline getirildi. Antalyaspor’daki iş bilmezliği ve vurdumduymazlığı tüm çıplaklığı ile gözler önüne seren raporda, 2019-2021 yılları arasında, 50 milyon TL gelir getirme potansiyeli olan hafriyat işinden sadece 7 milyon TL , kulübün kasasının parayla dolması gerekirken, borçlarını bile ödeyemez hale getirildiği belgeleri ile ortaya kondu.
ANTALYASPOR YERİNE TAŞERON ŞİRKETE YARADI
2017 yılında, dönemin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından Antalyaspor Kulübü Derneği ile imzalanan protokol kapsamında, 40 bin metrekarelik dolgu sahasının işletilmesi derneğe bırakılarak, Kulübe yüklü miktarda sabit gelir sağlayacak bir imkan yaratılmıştı. Fakat dönemin Antalyaspor Başkanları, iş bilmezlikleri ve aldıkları yanlış kararlar ile hafriyat işinden zarar edilmesine neden olurken, dernek kasasına girmesi gereken milyonlarca liranın, taşeron şirketlere aktarılmasına sağlayan uygulamalara imza attı.
BAYRAK SATIP ALMAYANLARI HEDEF GÖSTERDİLER
Gültekin Gencer döneminden başlayıp Aziz Çetin’in başkanlık koltuğuna oturduğu tarihe kadar hafriyat işinden neredeyse hiç gelir elde edemeyen Antalyaspor, Çetin’in göreve geldiği ilk yıl 33 milyon TL’lik ciro sağladı. Bünyesinde milyonlarca lira kazanç sağlayacak bildiği iş kapsamında hafriyat işi var iken, kulübe gelir sağlamak için 5 bin TL bedel ile kentin önde gelen isimlerine bayrak satmaya çalışan, bayrak almayanları da ifşa ederek hedef gösteren balon başkanların beyhude çabaları ve Antalyaspor’da neden oldukları kayıp, hazırlanan rapor ile gözler önüne serildi.
Ayla Çekiç yazdı:
Yazının devamı için
Yorumlar
Kalan Karakter: