Antalya Emlakçılar, Oto Galericileri ve İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar, kira artışlarına ilişkin kamuoyunda artan endişeler üzerine değerlendirmelerde bulundu. Çağlar, mevcut düzenlemeler dışında ek bir artışın gündemde olmadığını söyledi.
Çağlar, “Bir değişiklik olmaz. Tefe tüfe’ye göre kira zamanı geldiğinde artış oluyor zaten. Ekstra bir artış olacağını düşünmüyorum. Tabi 2026 ne getirir ne götürür bilemeyiz ama şu anda büyük bir artış beklemiyoruz. En nihayetinde asgari ücret oranı da belli olmadığı için ne olacağı kesin olarak kestirilemiyor” ifadelerini kullandı.

Çağlar, yıllık kira artışlarının halihazırda TÜFE oranına göre belirlendiğini hatırlatarak, mevcut ekonomik koşullara rağmen yeni bir düzenleme beklentisi olmadığını vurguladı. Son dönemde ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklara da değinen Çağlar, kira sözleşmelerinin yasal çerçeveye uygun şekilde yapılmasının önemine dikkat çekti.
Açıklamasının devamında, hem kiracıların hem de ev sahiplerinin resmi oranlar dışında bir artış ya da talebe karşı dikkatli olması gerektiğini belirten Çağlar, kayıt dışı uygulamaların ileride hukuki sorunlara yol açabileceği konusunda uyardı.
Yorumlar
Kalan Karakter: