Antalya’da son iki haftadır yoğun yağışlar meydana geldi. Zaman zaman şiddetini artıran yağışlar sonrasında yollar göle döndü. Bir çok ana yolda araçlar yüzmeye başladı. Bu aşırı yağışlar sonrasında Antalya’nın bir çok bölgesinde yada mahallesinde araç sahipleri plakalarını düşürdü.
Duyarlı vatandaşlar
Yaşanan aşırı yağışlarla birlikte bir çok araç sahibi plakasını düşürdü. Fark ettiğinde arasa da nerede düşürdüğünü bilmediği için bulmakta zorlandı. Duyarlı vatandaşlar buldukları plakaları ağaç diplerine bırakarak görülmesini sağlıyor. Araç sahipleri bulamadıkları plakaları için yeniden işlem başlatmak zorunda.

Plaka kaybolunca
Vatandaşlar kaybettikleri yada düşürdükleri plakalar sonrasında bir takım izlemeleri gereken yollar var. Öncelikle notere giderek plaka işlemi başlatması gerekiyor. Daha sonra aldıkları yazı ile Antalya Şoförler Ve Otomobilciler Odası’na giderek plaka basım işlemlerini yapabilecekler.
Araç plakası basma Ücreti ise 2026 için 850 TL olarak açıklandı. Plakalarını kaybeden vatandaşlar için ise plaka yenileme işlemi kapsamında değerlendirilen haller şu şekilde: Sadece bir plaka kaybolduysa, aynı plaka numarasıyla yeniden basım yapılabilecek. Her iki plakanın da kaybolması veya çalınması durumunda, tamamen yeni harf ve numara grubu tahsis edilecek ve ruhsat yenileniyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: