Reşit olmayan kız çocuklarına yönelik cinsel istismar ve fuhuş ağı suçlamalarıyla tutuklu yargılanırken cezaevinde ölü bulunan milyarder Jeffrey Epstein’e ait dosyadaki 3 milyon belge Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından yayınlanmıştı.
Antalya'da Epstein dosyasıyla ilgili bir protesto gerçekleştirildi. Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Antalya Şubesi Liseler Komisyonu, Epstein dosyası hakkında sert bir basın açıklaması yaptı.
Muratpaşa ilçesindeki Kapalıyol'da Donald Trump, Benjamin Netanyahu, Bill Clinton ve Michael Jackson maskeleriyle kanlı bir sofra mizanseni kuran AGD Antalya Liseler Komisyonu, olayın bireysel bir suçtan ziyade küresel bir ahlaki ve siyasi çürüme olduğunu ifade etti.

Çocuk ve genç istismarına dayanan bu suç ağlarının insanlık onurunu hedef alan sistemsel bir sorun olduğuna dikkat çekilen açıklamada; küresel sermaye, siyaset ve medya çevreleri arasındaki ilişkilerin sorgulanması gerektiği belirtildi.

AGD’nin ve Milli Gençlik Vakfı (MGV)’nin uzun yıllardır gücünü hak ve adaletten almayan hiçbir yapının meşru olamayacağını savunduğunu hatırlatan komisyon, Epstein dosyasının, küresel güç merkezlerinde hesap verebilirlik sorununun bir yansıması olduğunu kaydetti.
Güç odaklarına dokunmayan göstermelik soruşturmaların toplum vicdanını tatmin etmeyeceği, gerçek adaletin ancak şeffaflık ve hukukun üstünlüğü ile sağlanabileceği ifade edilen açıklamada ayrıca şu çağrılarda bulunuldu: “Küresel ölçekte tüm istismar ağlarının bağımsız ve şeffaf biçimde soruşturulması, Siyasi ve ekonomik nüfuzu olan kişi ve çevreler için ayrıcalık tanınmaması, Çocuk istismarı suçlarında uluslararası kamuoyu baskısının artırılması, İnsan onurunu ve ahlâkî değerleri merkeze alan bir siyaset anlayışının güçlendirilmesi.”
Yorumlar
Kalan Karakter: