Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülen proje ile dar gelirli vatandaşlara uygun koşullarda konut imkanı sağlanacak.
'Ev Sahibi Türkiye' sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında evler yüzde 10 peşinat, 240 aya varan vade imkanlarıyla satışa sunulacak.
Evlerin yüzde 40’ı yani 200 bin adedi 80 metrekarelik 2+1 konutlardan oluşacak. Yüzde 30’u yani 150 bin adedi 65 metrekarelik 2+1, kalan 150 bini ise 55 metrekarelik 1+1 konutlardan oluşacak.
İlk kuralar Adıyaman'da çekilecek
Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından 29 Aralık'ta hak sahipliği için kura çekimleri başlayacak. Kuralar, 27 Şubat 2026’da sona erecek. İlk kuralar, Adıyaman'daki konutlar için gerçekleştirilecek.
Deprem bölgesindeki konutların ilk teslimatının 2026 yılı içinde, diğer şehirlerde ise Mart 2027’de yapılması öngörülüyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: